The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

Genre : Fantasy/Actie/Avontuur
Land
: USA/Nieuw Zeeland

Cast :
Martin Freeman : Bilbo
Ian McKellen : Gandalf
Richard Armitage : Thorin

Regisseur :
Peter Jackson

Korte Inhoud
Bilbo Baggins wordt meegesleurd in een zoektocht naar het verloren Dwergenkoninkrijk Erebor om het terug te winnen van de afschrikwekkende draak Smaug . Samen met de magiër Gandalf de Grijze , sluit hij zich aan bij een gezelschap van dertien dwergen onder leiding van de legendarische krijger , Thorin Oakenshield .
Mijn mening
Met de kans dat ik gelynched word door de hele-middle-earth-aanhang-fanclub :)
Dit was wat ik schreef op mijn FaceBook een half jaar geleden.

Vandaag in de cinema gezien ... wat een ontgoocheling ... smijt de 3 LOTR films bijeen , goed schudden en dan haal uit de geknede massa de magistrale scenery, de meeslepende soundtrack en het magische van de wereld van Tolkien, gooi dan gerecycleerde scenes die de laatste montage niet hebben gehaald erbij , update sequences van de beste actie-scenes en hopla ... we zijn weer begonnen aan de 3-delige marathon-zitting. M.a.w. the same old stuff in een nieuw jasje. Blijft mij een raadsel hoe er zo'n mastodont van een film uit zo'n pietluttig klein boekje kon worden gemaakt . Wild guess...puur winstbejag ... dus Peter Jackson, Shame on you , you've fallen for the big bucks ... yeak !
Ik heb nog eens de kans gekregen om The Hobbit nog eens te bekijken, en ik blijf bij dezelfde mening. Pas op ... ik ben een totale LOTR-fan en bewonderaar. Alle films in de cinema gekeken, de marathon sessie nog eens meegemaakt, de extended version DVD-box thuis en ook al 3 keer herbekeken tijdens een ziekenverlofje m.a.w. voor mij is dit DE film van de volgende eeuwen die nooit kan geëvenaard worden door iets anders. 
Maar toen ik vernam dat The Hobbit uitkwam en een soort prequel was van LOTR had ik zoiets van "Kom-aan-seg". Hetzelfde wat ik had bij de Star Wars saga. De eerste film jong zijnde gezien in de cinema en een hele tijd met open mond rondgelopen, zo omvergeblazen was ik. De vervolgen waren ook één voor één top. En dan komen ze met prequels op de sequels en dan sequels op de prequels ... en pas op er gaan nog preprequels op de semi-sequels komen ... Wat ik wil zeggen : voor mij is het een verderborduren aan iets om te kunnen borduren. Ik heb die Star Wars prequels aan me voorbij laten gaan.
The Hobbit wou ik wel zien maar dan alleen omdat ik verknocht ben aan alles wat fantasy is en omdat ik wist dat ik weer betoverd zou worden door die wondere wereld van Tolkien.
Maar telkens weer flitsen er dan die dollartekens voor mijn ogen ... spijtig.

Het verdict : 5 / 10
Links : IMDB , Moviemeter


Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, 49 years and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien (5y) and Filip (3y) I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties :

Een reactie posten