Beautiful Creatures (2013)

 English HereKorte Inhoud
Ethan wil niets liever dan ontsnappen aan het saaie leven in zijn geboortedorp. Tot de mysterieuze Lena Duchannes zijn school binnenstapt. Hij is onmiddelijk betoverd. Maar Lena verbergt een groot geheim. Op haar 16de verjaardag zal ze worden geclaimd door de krachten van het goede of het kwade...
Genre : Fantasy/Romantiek
Land
: USA


Cast :
Alden Ehrenreich : Ethan Wate
Alice Englert : Lena Duchannes
Jeremy Irons :  Macon Ravenwood
Emma Thompson : Sarafine

Regisseur :
Richard Lagravenese

Mijn mening 

Ach op elke film valt er wel iets op aan te merken. Maar als alles aan de regels moeten voldoen van : en een sterk verhaal, en overtuigend gespeelde rollen, en niet te voorspelbaar, en niet te stroperig , en zeker geen melodramatische liefdestoestanden, en de CGI moet stunning zijn, en de SE's moeten omverblazend zijn en liefst catchy spitsvondige humor en het moet niet een hype-mania zijn, dan kan je de meeste filmen opzij gooien. En altijd van die breinbrekende zware films kijken , daar krijg je ook maar hoofdpijn van.


En mensen, de wereld is gebaseerd op hypes. Als we die niet hadden, zaten we allemaal nog buiten lullig tegen een balletje te stampen of een oersaai kruiswoordraadseltje in te vullen of naar Toppop te kijken met Ad Visser. Dit gezegd zijnde : ik vond het een leuke film , beter dan "The Last Keepers" in ieder geval die eigenlijk uit hetzelfde vaatje tapt.


't Is juist zoals "Harry Potter", "Twilight", "The Lord of the rings" en "The Hunger Games" enz. een verfilming van een succesvolle tienerboekenreeks,waar dan een hitsige discussie op volgt van pro's en contra's met als punt of de film het boek volgt en het boek op een juiste manier vorm geeft. That's it ! Een stroperig fantasie liefdesverhaaltje dus. Maar op zijn minst zijn mijn ogen niet dichtgevallen en heb ik geen Dafalgan moeten innemen van het nadenken. 


Het verdict : 6 / 10
Links : IMDB , Moviemeter
Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, born in 1966 and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien and Filip. I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties :

Een reactie posten