Gangster Squad (2013)

 English HereKorte Inhoud
Los Angeles 1949. Gangster Mickey Cohen maakt zijn intrede in L.A. met als bedoeling alle criminele activiteiten daar onder controle te krijgen. Hij heeft de lokale rechters en politie omgekocht, en niemand is bereid om hem te dwarsbomen of tegen hem te getuigen. Iedereen behalve John O'Mara, voormalig Tweede Wereldoorlog soldaat, wiens doel het is om zich te vestigen met zijn gezin in een rustig Los Angeles. Hoofdcommissaris William Parker besluit om een ​​speciale eenheid op te richten met als enigste doel Cohen zijn imperium te vernietigen. Hij kiest O'Mara om het team te leiden.

Genre : Misdaad/Actie
Land
: USA


Cast :
Sean Penn : Mickey Cohen
Josh Brolin : John O'Mara
Ryan Gosling : Jerry Wooters

Regisseur :
Ruben Fleischer

Mijn mening

Fraai in beeld gebrachte gangster film. De sfeer van de jaren 50 straalt van begin tot einde in deze film. 't Is niet vergelijkbaar met "The Godfather", maar het is wel een onderhoudende actie-film die wel redelijk brutaal kan zijn op bepaalde momenten.
Sean Penn vind ik wel sterk in zijn rol als Mickey Cohen en slaagt er soms in vreselijk angstaanjagend over te komen door zijn expressie in taal en gelaatsuitdrukking. Inderdaad iemand waarvoor je liever een blokje omloopt i.p.v.. tegen het lijf te lopen. Soms zag hij er echter als een stripfiguur uit door ofwel CGI of make-up.


Idem dito voor Emma Stone , overigens een peperhete dame in dat spannend rood kleedje, die er soms uitzag als Jessica Rabbit.


Enige minpunt voor mij, maar dat heb je meermaals met een film, is het feit dat een bijeengeraapt team van bijna-super-heroes een maffia-baas van het kaliber Cohen, te kakken kunnen zetten en zijn organisatie ontwrichten, terwijl deze een volledige , naar eigen zeggen , politiemacht heeft omgekocht. Het geeft mij altijd zo'n gevoel van "Allee,kom aan ...."


Het verdict : 6 / 10
Links : IMDB , Moviemeter
Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, born in 1966 and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien and Filip. I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties :

Een reactie posten