Hansel and Gretel: Witch Hunters (2013)

Genre : Fantasy/Actie
Land
: Duitsland/USA

Cast :
Jeremy Renner : Hansel
Gemma Arterton : Gretel
Famke Janssen : Muriel

Regisseur :
Tommy Wirkola

Korte Inhoud
Hans en Grietje zijn achtergelaten in het bos door hun vader en gevangen genomen door een boze heks in haar peperkoekenhuisje. Maar ze doden de heks en ontsnappen. Jaren later zijn de weeskinderen beroemde heksenjagers. Als elf kinderen vermist raken in een klein dorp, roept de burgemeester de hulp in van Hans en Grietje om hen te redden. Al snel ontdekken ze dat de machtige heks Muriel verantwoordelijk is voor de ontvoering van kinderen. Ze wil de kinderen samen met een geheim ingrediënt gebruiken om alle heksen te beschermen tegen het vuur.
Mijn mening
Als je je verwacht aan een film met diepgang,meeslepende dialogen, ijzersterke verhaallijn en een meesterlijk ineengestoken einde, kom je nogal bedrogen uit. Maar wil je een verstand-op-nul-actievolle-waar-het-bloed en lichaamsdelen-in-het-rond-spettert film zien , dan moet je deze onmiddelijk kijken.
Actie en bloed was er in overvloed. De grap over Insuline door teveel eten van het peperkoeken huisje was schitterend , Renner deed zijn ding en Arterton was om op te vreten in dat strak leren broekje waardoor haar derrière er beeldig uitzag en dat lillend vlees in dat middeleeuws kleedje dat hevig heen en weer deinde bij actie en als ze diep inademde. Ik moest opletten om me daar niet alleen op te focussen.
Edward de Trol was meesterlijk in beeld gebracht. Met een uitzonderlijk gore vechtscene met schitterend hoofd-pletten actie die ik niet meer gezien heb sinds "The Toxic Avenger". De wapens die het duo gebruiken zijn dan weer zo over-the-top dat het hilarisch begint te worden.
 Een flinterdun verhaaltje dat op het einde ineens wel razendsnel vooruit ging met op zeer korte tijd de ontdekking van het ouderlijke huis, de waarheid over de moeder en het peperkoekenhuisje. Maar voor de rest heel vermakelijk. Hup naar de volgende film dan maar ....
 PS. Grappige voorstellen voor nieuwe verfilmingen van sprookjes op IMDB : Pinocchio: Lie Another Day , Goldilocks: Bear Hunter , Little Red Riding: In Da Hood en Bambi: Hunting Season (Met Sylvester Stallone uit Rambo)


Het verdict 5 /10
Links : IMDB , Moviemeter
 
Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, born in 1966 and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien and Filip. I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties :

Een reactie posten