Hummingbird (2013)

 English HereKorte Inhoud
Dakloos en op de vlucht voor de militaire krijgsraad zwerft Joey, een ex-militair uit een speciale eenheid, door de straten van Londen. Hij krijgt toevallig de mogelijkheid om iemand anders zijn identiteit over te nemen en dan te transformeren in een soort reddende welvarende engel.

Genre : Actie/Drama
Land
: UK


Cast :
Jason Statham : Joey
Benedict Wong : Mr. Choy
Vicky McClure : Dawn
Agata Buzek : Christina

Regisseur :
Steven Knight

Alternatieve titel : Redemption

Mijn mening


Jason Statham is met deze film in mijn achting gestegen. Hij speelt de rol als een aan PTS lijdende ex-Special Force militair die na het plegen van een oorlogsmisdaad (zoals ik het kon afleiden) ondergedoken is in het anonieme Londen , perfect en overtuigend. Het is verre van een actie-film en eerder een zwartgallig drama over hoe iemand vanuit een zelfvernietigende levenshouding, zichzelf weer bijeenraapt om zijn metgezel te zoeken en uiteindelijk te wreken. Daarnaast dan ook nog ineens de barmhartige non te helpen, die hem in al die jaren onzelfzuchtig geholpen heeft. 


Statham wordt gezien als deel van de nieuwe lichting keiharde-actie-helden die een aflossing zijn van de old-school veteranen. En daar verschilt hij dan wel enorm mee met deze film. Stel je een Van Damme, Stallone of erger nog een Schwarzenegger in deze rol eens voor. Dat zou pas een lachwekkende en ongeloofwaardige performance zijn. Maar Statham past in deze rol. De schaarse actiescenes zijn dan weer rauw en realistisch, maar zijn niet toonaangevend en staan niet centraal zoals in zijn andere films.


Ik was gefascineerd van aanvang tot slot en vond de prestatie van Agata Buzek, de Poolse non , overdonderend gespeeld. En ze is verre van lelijk als je de foto's op IMDB bekijkt. Ze heeft een natuurlijke uitstraling en steekt sterk af tegen dat Holywoodiaans schoonheidsideaal. De subtiele humor, de flitsende actie momenten en de dramatische gedeeltes van de film zorgen voor een mooi en samenhangend geheel. En dat werd door mij enorm gesmaakt. Het moment waarop Joey eigenlijk zijn verhaal opbiecht aan de non was, voor mij, het belangrijkste moment in de film. Daarna keert hij terug naar zijn vorige bestaan als nobody in de straatgoot zodanig dat hij niet meer dodelijk is voor anderen. Sterk ! Puik ! Intrigerend ! Meeslepend ! 


Het verdict : 8 / 10
Links : IMDB , Moviemeter 
Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, born in 1966 and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien and Filip. I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties :

Een reactie posten