One in the Chamber (2012)

 English HereKorte Inhoud
Op zoek naar geld en bevrijd van het Amerikaanse rechtssysteem verplaatsten misdadigers zich naar Oost-Europa. Velen van hen kozen voor Praag waar de criminelen een geschikte som geld betalen aan moordenaars om hun rivalen te elimineren. Een van die huurmoordenaars, Ray Carver , werkt voor twee rivaliserende bendes. Als Ray een Tsjetsjeense drugsbaron probeert te vermoorden, wordt hij door de maffia opgejaagd. Ondertussen neemt één van de bendes "The Wolf" , een huurmoordenaar uit Rusland, in dienst om Ray uit te schakelen. Dit is wanneer de echte bendeoorlog begint.
Genre : Actie
Land
: USA


Cast :
Dolph Lundgren : Aleksey Andreev
Cuba Gooding Jr. : Ray Carver
Billy Murray : Leo Crosby

Regisseur :
William Kaufman

Alternatieve titel : Last Bullet

Mijn mening

Hopelijk hebben ze de scenarist niet teveel betaald, want dit verhaal heeft ie met 2 vingers in de neus in één lange nachtzitting bijeen geschreven. Wat een simplistisch onbeduidend verhaal.

Korte samenvatting :
Mafiabaas 1 neemt huurmoordernaar 1 (
Cuba Gooding Jr.) in dienst om Maffiabaas 2 te elimineren
Huurmoordenaar 1 mist onderbaasje van Maffiabaas 2
Onderbaasje neemt Huurmoordenaar 1 in dienst om Maffiabaas 1 (plus gevolg) te elimineren
Maffiabaas 1 huurt huurmoordenaar 2 (
Dolph Lundgren) om onderbaasje (plus gevolg) te elimineren
Baasje van huurmoordenaar 1 verlinkt deze
Confrontatie huurmoordenaar 1 met huurmoordenaar 2
Huurmoordenaar 1 spaart huurmoordenaar 2 zijn leven
Confrontatie huurmoordenaar 1 (+ zijn baas) met Maffiabaas 1
Huurmoordenaar 2 rekent af met Maffiabaas 1 (Jaha die had ik echt niet zien aankomen) en redt huurmoordenaar 1
Huurmoordenaar 1 & 2 worden beste maatjesVoila. Dat had ik ook wel in een nachtje kunnen verzinnen. Vermeng dat met een idyllisch verhaal van een knappe griet die ook in Praag woont, die de dochter was van iemand waar een contract voor liep die door Cuba werd geëlimineerd en het plaatje is compleet.


Het begon nochtans prima. De begingeneriek zag er bijna uit als "Se7en". De scene waarbij Cuba een joekel van een sniper-geweer hanteert, en hoe dit in beeld werd gebracht is fantastisch. En dan stuikt het helemaal in elkaar en vervalt het in een ordinaire Terence Hill & Bud Spencer verhaal maar dan met revolvers/machinegeweren i.p.v. blote vuisten.


Het verdict : 3 / 10
Links : IMDB , Moviemeter
Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, born in 1966 and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien and Filip. I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties :

Een reactie posten