The Ides of March (2011)

Genre : Drama
Land
: USA

Cast :
Ryan Gosling : Stephen Meyers
George Clooney : Mike Morris
Philip Seymour Hoffman : Paul Zara

Regisseur :
George Clooney

Korte Inhoud
Stephen is een ambitieuze persvoorlichter die onder campagneleider Paul Zara  meewerkt aan de campagne van de democratische presidentskandidaat gouverneur Morris . Al snel valt hij ten prooi aan achterkamerpolitiek, verraderlijke manipulatie en wordt hij verleid door een jonge stagiaire. Hij probeert zich staande te houden, terwijl een journalist en de campagneleider van de andere grote kandidaat hem tegenwerken. En vervolgens stuit hij op een schandaal binnen de partij zelf ....
Mijn mening
The Ides of March is een goed in beeld gebrachte documentaire over de wedloop naar een presidentschap in de VS. Persoonlijk vind ik dat deze film ver van het begrip thriller afstaat. Het laat gewoon zien dat een president alleen maar een charismatische, intellectuele, breedsprakige met een brede-colgate-smile voorziene vent moet zijn, die een goed geoliede entourage achter zich moet hebben staan. Deze PR afdeling houdt zich bezig met het bespelen van de pers, het manipuleren van belangrijke personen en het zoeken naar smerige gegevens van de tegenstander. En dat is het zowat wat hier tentoongespreid wordt !

Ze hebben wel een verrekt sterke cast bijeen gesprokkeld met Gossling als centrale figuur. Hij speelt zijn rol als gehaaide campagnemedewerker voor Mike Morris : een man die de Elfstedentocht nooit zal uitrijden wegens te scheve schaatsen. Wood zorgt dan weer voor het idyllische romantisch gedeelte langs de ene kant en zorgt dan weer voor het schandaaltje langs de andere kant. Goh , wie had dat kunnen denken.
Persoonlijk vond ik eigenlijk Hoffman en Giamatti de meest overtuigende acteurs in deze film. Gossling is ook zo'n persoon die zijn gezicht in stijfsel drenkt voor hij de scene opstapt. Of die gast nu achter een stuur zit , een gangster speelt of een serieuse politieke medewerker speelt : hij zet altijd zo'n pokerface op waaraan je niet kan zien of hij nu een Royal Flush heeft of bluft.
Hoffman en Giamatti hebben dat kameleonachtig in zich waardoor ze zich telkens weer in een andere gedaante transformeren. Ze spelen beiden zo naturel !

Clooney speelt op automatische piloot en heeft eigenlijk een beperkte inbreng in deze film , tot op het einde natuurlijk. Voor de rest ziet hij er weer als de ideale schoonzoon/echtgenoot uit met zijn gelikt uiterlijk, zijn ontwapenende glimlach en zijn eeuwigdurende charme. En uiteindelijk is het toch weer een oplichtertje en bedriegertje. Dit keer is niet een casino het slachtoffer , maar zijn echtgenote.
Politiek vind ik in het echte leven al sowieso een bron van ergernis waarvan ik doorgaans de chronische slingerschijt krijg. Laat staan dat dit gegeven ook nog in een film wordt gebruikt. M.a.w. t'is niet bepaald mijn favoriet type film. Maar ik moet toegeven dat deze prent me toch aangenaam heeft wakkergehouden. En ik heb geen Aspro bruistabletten moeten innemen naderhand.


Het verdict : 5 / 10
Links : IMDB , Moviemeter
Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, 49 years and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien (5y) and Filip (3y) I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties :

Een reactie posten