Would You Rather (2012)

 English HereKorte Inhoud
Als laatste wanhopige poging om haar doodzieke broer te helpen, gaat een jonge vrouw ermee akkoord om mee te doen met een spelletje "Would you rather", onder leiding van een sadistische aristocraat.
Genre : Horror/Thriller
Land
: USA


Cast :
Brittany Snow : Iris
Jeffrey Combs : Shepard Lambrick
Jonny Coyne : Bevans

Regisseur :
David Guy Levi


Mijn mening

Euh ... als er zoiets al bestaat als een D-categorie voor films, dan verdient deze het wel. Dit was een verhaallijn waar de verveling snel toeslaat, met ongeloofwaardige gebeurtenissen en een voorspelbaar einde.
De negatieve dingen eerst.
Vooreerst vind ik dat de achtergrond van de acht mededingers wel wat beter kon worden toegelicht. Uiteindelijk weten we alleen dat er een ex-alcohollist, een gokker, een verlamde vrouw, een gothic wiens kindje verdronken is door de ex (veronderstel ik), een veteraan en de hoofdrolspeelster Iris (Brittany Snow) iemand is met een doodzieke broer. Dat zij meespeelt om haar broer te redden is geweten. Een gemiste kans om de andere geleidelijk ook toe te lichten omtrent hun beweegredenen om deel te nemen.


Ten tweede : de omstandigheden waarin de slachtoffers sterven is soms een beetje bij de haren getrokken. Van een steek in je been met een ijspriem zal je niet binnen een paar minuten sterven. Trouwens kreeg Iris ook eentje in haar zij (de longen juist niet geraakt) en daar heeft het geen effect. Zwijg stil, een paar minuten later holt ze rustig rond. Een paar stokslagen kan pijnlijk zijn, maar niet levensbedreigend. Geen overmatig bloedverlies en van een militair verwacht je wel wat meer. Een ontploft rotje met een paar missende vingers als gevolg. Tja, een hartaanval is mogelijk dan. Tel daarbij diegene die ter plekke worden afgemaakt, dan is er niet veel ruimte meer voor spannende spelletjes.

Ten derde : Waarom gaat die dokter (kennelijk een eindoverwinnaar van een van de vorige jaren) er in zijn dooie eentje op af. Hij zou toch moeten weten dat dit een tot mislukken gedoemde operatie zou worden !!!!!?????


Ten vierde : wat een immens slecht kleurkeuze was deze film. Dit was precies een jaren 80 Technicolor film.

Positief gedeelte was het acteer werk van Jeffrey Combs als de sadistische Lambrick en Jonny Coyne als de butler ergo buitenwipper/opruimhulpje. De zoon van Lambrick mag van mijn part voorgedragen worden voor de Oscar voor "Meest nutteloze bijrol" of "Onvoorstelbaar slechtste acteerprestatie". Zal waarschijnlijk wel het vriendje van de zoon van de regisseur zijn geweest.


En het einde was zo voorspelbaar. Ik zat nog te denken "Het zou nu wel echt klote zijn voor Iris, als haar broer er nu het loodje bij neerlegt bij de operatie". En hoe eindigt het dan ... ja hoor ... spijtig ! Het was er wel allemaal : het idee om een spel te organiseren op leven en dood,de keuzes en dilemma's,de kandidaten en hun verneukt verleden,het sadistische element ....Maar hier was er blijkbaar de mogelijkheid,de kunde of het geld niet voor.


Het verdict : 2 / 10
Links : IMDB , Moviemeter
Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, born in 1966 and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien and Filip. I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties :

Een reactie posten