Bullet to the head (2012)

 English HereKorte Inhoud
Na getuige te zijn van de dood van hun respectievelijke partners, vormen een huurmoordenaar uit New Orleans en een detective uit Washington D.C. een team om hun gemeenschappelijke vijand te elimineren.

Genre : Actie
Land : USA

Cast :
Sylvester Stallone : James Bonomo
Jason momoa : Keegan
Christian Slater : Marcus Baptiste

Regisseur :
Walter Hill

Mijn mening
 
Are we gonna fight or are you planning on boring me to death?

Standaard rechttoe rechtaan no-nonsense actieprent zo terug geflitst uit de jaren 80. Sylvester Stallone in zijn gekende rol als keiharde brombeergeluiden-voortbrengende pletwals. En als ik hem vergelijk met Arnie in "The last Stand" dan heeft Sly de tand des tijds redelijk goed doorstaan. Strak afgetraind lichaam en geen te strak getrokken aangezicht-vel.


De gelijkenis met films zoals uit het verleden "48 Hours" en recent "The Heat" is vanzelfsprekend. Deze laatste is dan wel met een vrouwelijke noot en komt nog niet aan de enkels van deze film (Irritant gedoe in "The Heat"). De verhaallijn is niet briljant maar eerder simpeltjes : huurmoordenaars doen hun job, eentje  wordt geëlimineerd, partner van het eerste slachtoffer begint een onderzoek en wordt bijgestaan door de resterende huurmoordenaar die vergelding zoekt voor de dood van zijn partner. En dan begint het checklistje aflopen om uiteindelijk te eindigen bij de opdrachtgever. 


Christian Slater speelt weeral een nietszeggende rol (voor de zoveelste keer) en Jason "Conan" Momoa zet een degelijke vertolking neer als Keegan. De meedogenloosheid en pure agressie straalt van zijn personage af. Het duel op het einde tussen hem en Sly is dan ook prima afgewerkt.


Mijn pluspuntje t.o.v. "The Last Stand" is dan ook de talrijke actie en vechtscènes in deze film. Bloederig, realistische en zonder veel stunt en vliegwerk. Bij Arnie leek het wel in slowmotion allemaal te gebeuren. De oneliners en humor zijn ook stukken beter dan in "The Last Stand". Geen echte hoogvlieger, bij momenten langdradig en saai, maar entertainment op het hoogste niveau.Het verdict 5/10
Links : IMDB , Moviemeter
Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, born in 1966 and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien and Filip. I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties :

Een reactie posten