Tower Block (2012)

 English HereKorte Inhoud
Enkele maanden na getuige te zijn van een moord worden de inwoners die overblijven in Tower Block 31 in het vizier genomen door een scherpschutter. De overgebleven bewoners moeten samenwerken om te ontsnappen aan deze krankzinnige schutter.

Genre
: Thriller
Land
: UK


Cast :
Sheridan Smith : Becky
Jack O'Conell : Kurtis

Regisseur :
James Nunn,Ronnie Thompson

Mijn mening

Ik verwachte eigenlijk een film boordevol suspense en een ietwat sadistische ondertoon, maar qua brutaliteit viel het nogal tegen. Het begon nochtans veelbelovend met de voorstelling van alle huurders. Een kleurrijk en bont gezelschap. Becky (Sheridan Smith) een doorsnee Engelse blondine straalde na een tijd een ongekende sensitiviteit uit en erotisme zoals ze in dat marcelleke ronddartelde (de vormen speelden ook een danige rol daarin) en Kurtis (Jack O'Connell) was van meet af aan een irritant ettertje maar evolueerde voor mij in een glansrol : keihard, grote bek en soms verrassend grappig. Briljante rol met andere woorden. De rest van het gezelschap was opvulsel en kanonnenvoer.


Het verhaal op zijn eigen was doodsimpel en inhoudsloos. Groepje huurders die op eenzelfde etage woonden en weigerden het pand te verlaten werden één voor één neer gekogeld door een scherpschutter. (Een H&K Semi Automatic schijnt het). Soms was het redelijk realistisch maar meermaals was het maar povertjes en duidelijk te zien dat dit een low-budget UK film was. De reacties waren soms ronduit belachelijk zoals het moment dat een bewoner wordt omvergeblazen door een boobytrap. In eerste instantie heerst er afgrijzen en paniek. Maar het volgende moment wordt het slachtoffer doodnuchter weggedragen met de ongezouten repliek : "We leggen hem bij zijn vriendin". Ook het moment waarop Kurtis een stevige vuistslag krijgt van Neville en een verpletterende trap in zijn paaseieren door Becky, had ik zoiets van "Waarom hebben die dommerikken dat niet eerder gedaan met dat afpersertje ...". Het kwam soms echt amateuristisch over.


Al bij al , een film dat schitterde door het gebrek aan budget, met soms toch onderhoudende grappige conversaties en iet of wat spannende situaties, maar met een ongelofelijk flauw einde. Kortstondig vermaak!


Het verdict 5/10
Links : IMDB , Moviemeter
Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, born in 1966 and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien and Filip. I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties :

Een reactie posten