Nothing left to fear (2013)

 English HereKorte Inhoud
Een familie verhuist naar de andere kant van het land met de hoop op een beter leven. Dit wordt echter ruw verstoord door een charismatische, maar emotioneel gestoorde priester.

Genre : Horror
Land
: USA


Cast :
Clancy Brown : Kingsman
Anne Heche : Wendy
Jennifer Stone : Mary

Regisseur :
Anthony Leonardi III

Mijn mening
 
Doorsnee horror-film met een doorsnee verhaal.

Het meermaals gebruikte item van een gemeenschap waar een oud ritueel zich met regelmaat manifesteert en een nieuwe intrekkende familie hier slachtoffer van wordt. Een priester en zijn vrouw en 3 kinderen nemen hun intrek in hun nieuwe woning in een klein dorpje in het midden van de VS . Dochter Rebecca trekt van begin af aan de meeste aandacht naar zich toe. Ze is dan ook een pracht van een verschijning. De ontvouwing naar het duister geheim is soms tergend langzaam en wordt voorafgegaan door wat lijkt te evolueren naar een tiener-liefdesverhaal.


Uiteindelijk komen we dan te weten dat er een poort geopend wordt en dat de inwoners een offer moeten brengen zodanig dat de poort terug gesloten wordt. De familie wordt opgeofferd en Rebecca blijft dan als "The chosen one" over. Positief punten in deze film zijn dat de familie ook overkomt als een echte familie. Het bezeten raken van de zus Mary en de uitvoering hiervan is uitstekend uitgewerkt. Het zich verplaatsen met die hortende filmische stoten deed me denken aan "The Ring". Ook de manier waarop Mary soms in trance stond om dan in slow-mo op te kijken deed me sterk hieraan denken. De zwarte massa die zich voortspon op vloeren,muren en gebouwen was visueel sterk uitgewerkt.


Negatief vond ik het gebrek aan uitleg over de demoon die er verschijnt en de traagheid van de gehele film. Maar als je bekijkt hoe miniem de uiteindelijk inhoud is van de gehele film, kon men niet anders dan de opbouw en afhandeling zo traag te maken. Al bij al was het zeker een verdienstelijke poging en heb ik met plezier gekeken. Spanning was er bijna niet en schrikmomenten voor mij totaal niet.


Het verdict 5/10
Links : IMDB , Moviemeter

Nothing Left to Fear (2013) on IMDb
Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, born in 1966 and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien and Filip. I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties :

Een reactie posten