2 Guns (2013)

 English Here
Korte Inhoud
Robert Trench, een undercover agent van de DEA, gaat akkoord met het plan van zijn partner Michael Stigman om een bank te overvallen om alzo een drugsbaron een hak te zetten. Ongelukkigerwijs loopt het een klein beetje in het honderd, waarna ze tot de vaststelling komen dat ze meer geld hebben kunnen ontvreemden dan oorspronkelijk bedoeld was. Naast het feit dat Stigman ook undercover werkt , zijn ze uiteindelijk op de vlucht voor de CIA.
Genre
: Actie/Komedie
Land
: USA


Cast :
Mark Wahlberg : Michael Stigman
Denzel Washington : Robert Trench
 Paula Patton : Deb

Regisseur :
Baltasar Kormakur

Mijn mening


"You're my people and we have a code. You fight for the guy that's fighting next to you."

Wat een actie/komedie moest voorstellen, bleek uiteindelijk een slaapverwekkende vertoning te zijn. Slaapverwekkend is dan letterlijk bedoeld. Het heeft me twee sessies gekost om deze uit te kijken want ik was in de helft ergens in slaap gedenderd. Zo intrigerend was deze film. Het is een vermoeiende film met een redelijk chaotisch in elkaar gestoken verhaal. De actie bleef beperkt tot een bijster ongeïnspireerd vuurgevecht op het einde van de film. Ik had nog de ijdele hoop dat de woest uitziende stier nog een kleine rol zou krijgen om zijn frustraties uit te razen op Papi Greco. Spijtig genoeg was dit niet het geval. Dat had nochtans aardige beelden kunnen opleveren. De rest van de actie bleef beperkt tot wat stoerdoenerij.


De humor was ook ver te zoeken. Mijn grootvaders humor vond ik sterker dan wat de 2 heren hier tentoonspreiden. Nochtans ging mijn grootvaders humor niet verder dan de "Trek eens aan mijn vinger"-mop. Het was niet meer dan een kruisvuur van one-liners. Het olijke duo zat constant in een competitie om de coolste one-liner te spuien. Zelfs in situaties die zo uitzichtloos zijn en waar ze ondersteboven hangen te bengelen met een redelijk duister toekomstperspectief, trachten ze toch nog om op dat ultieme laatste moment nog grappig uit de hoek te komen. Bruce Willis deed dit trucje reeds vele jaren geleden in de eerste "Die Hard" films, maar hij was dan nog grappig.

 
Als bad ass kwam Denzel Washington nog het beste uit de verf. Hij heeft er het uiterlijk en de uitstraling voor. Hij leek zo weg gelopen te zijn uit "Training Day" en "Safe house". Als je dan het traject bekijkt wat Washington heeft afgelegd, weet je op voorhand dat hij weer een oerdegelijke prestatie neerzet en dat hij iemand is die een film naar een hoger level kan optrekken. Dat laatste was vergeefse moeite bij deze prent. Mark Wahlberg daarentegen heeft niet de allures om er uit te zien als een keiharde kerel waar je beter geen problemen mee krijgt. Met zijn tandpasta smile en zijn engelengezicht is het eerder een vlotte kerel waar de vrouwen voor vallen. Hij komt bij mij ook steeds over als een pretentieuze snobistische doordrammer. Deze film ligt dan eigenlijk ook in de lijn van "Pain & Gain" waar hij ook een komische would-be actiefiguur in speelt. Deze laatste film viel ook niet in mijn smaak. Ik hoop dus dat hij eerder terugkeert naar een rol zoals hij vertolkte in "Contraband". Paula Patton smukte de boel nog een beetje op met wat functioneel naakt, maar toen was het kalf al verdronken.


Het verhaal is, sinds het een verfilming is van een stripverhaal, niet diepgaand en soms onwezenlijk naïef. Dat de beide heren langs elkaar opereren zonder dat ze van elkaar weten dat ze undercover werken , zou een mogelijkheid zijn om een interessante draai te geven aan deze film. Uiteindelijk werkte het meer op mijn zenuwen dan iets anders. Het verhaal verloopt dan op een uiterst creatieve manier verder : beide heren plannen een bankoverval om de drugsbaron een hak te zetten, om dan tot de vaststelling te komen dat ze weg zijn met het geld van de CIA, waarna ze die uiterst perfectionistische bende achter de hielen krijgen. Trouwens vond ik Earl , die belangrijke persoon van de CIA, nogal een psychopathisch wreed manneke die iedereen maar wat zat te folteren om die centen terug te krijgen. We eindigen dan met een knal en rond dwarrelende dollarbiljetten waarvan je dan al weet dat het niet de volledige som is die daar de lucht in vliegt. Niet bijster origineel dus.


Het beste en meest grappige moment in heel de film was bij het kippenschieten (Heel Greenpeace minnend Europa wel in alle staten). Op dat moment was Wahlberg op zijn best. Spijtig genoeg alleen dat korte ogenblik evenwel


Het verdict : 4 / 10
Links : IMDB , Moviemeter
  
Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, born in 1966 and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien and Filip. I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties :

Een reactie posten