Side Effects (2013)

 English Here
Korte Inhoud
Emily zit in een depressieve fase, ondanks dat haar man terug vrijgelaten is uit de gevangenis, met emotionele periodes en zelfmoordpogingen. Haar psychiater, Jonathan Banks, schrijft haar uiteindelijk een experimenteel medicijn voor Ablixa genaamd. Het medicijn werkt , totdat Emily haar echtgenoot vermoord in een afwezige toestand.

Genre
: Misdaad/Thriller
Land
: USA


Cast :
Jude Law : Jonathan Banks
Rooney Mara : Emily Taylor
Channing Tatum : Martin Taylor

Regisseur :
Steven Soderbergh

Mijn mening

"I won't be able to tell the truth if I take anymore pills."

Een traag op gang komende psychologische thriller waar de hele farmaceutische industrie in vraag wordt gesteld. Het commercialiseren van chemisch samengestelde pilletjes wordt hier onverbloemd getoond. Voor de farmaceutische industrie telt alleen maar één ding, en dat is niet het welzijn van de patiënt maar het welzijn van de eigen portefeuille.


Ik had eigenlijk zelf wel zo'n pilletje nodig, want het eerste half uur was vreselijk saai en inhoudsloos. Buiten de soms mooie beelden, vraagt men zich de hele tijd af waar dit eigenlijk naar gaat leiden. Dat Emily last heeft van een verbeten depressie, waar ze in het verleden ook al eens in behandeling voor was, staat als een paal boven water. Men kan veronderstellen dat dit alles te maken heeft met haar privéproblemen : een echtgenoot die voor aandelenfraude (denk ik toch) een celstraf ondergaat en een miskraam. Rooney Mara is trouwens een niet onaardige verschijning. Na een zelfmoordpoging komt ze terecht bij de psychiater Banks (Jude Law) die na een tijd het nieuwe medicijn Ablixa erbij haalt. Dit blijkt te helpen totdat Emily in een zogenaamd afwezige toestand haar echtgenoot vermoord.
 

Vanzelfsprekend werd er dan in een hogere versnelling geschakeld. En uiteindelijk blijkt het uit te draaien op een listig in elkaar gestoken complot waarbij frauduleuze aandelenzwendel door voorkennis bij te pas komt en een lesbische relatie tussen Emily en haar voormalige psychiater, gespeeld door Zeta-Jones. Ik moet toegeven dat het op een bepaald moment voor mij een beetje verwarrend overkwam (zonder enig pilletje) en dat ik het spoor even bijster was. Uiteindelijk vond ik het dan toch een briljant in elkaar gestoken complot, dat de snuggere Blake uiteindelijk naar zijn hand wist te zetten.


Achteraf bekeken was het een uitstekende film en de moeite om te bekijken. De cast was uitstekend en ik vond Rooney Mara en Jude Law op momenten schitterend. Het dilemma waar Banks mee zit is briljant uitgewerkt : of zijn carrière als hersendokter redden op kap van Emily, of het de dieperik in zien gaan door zich verbeten vast te houden aan zijn theorie. De manier waarop hij zich kan terugwerken uit een hopeloze situatie naar een vastberaden overwinnaar was een beetje overdreven. Verder vond ik dat zijn huwelijksleven en het vertrek van zijn vrouw opvulling was en geen nuttige aanvulling tot het verhaal. Geen echt spannende film, maar toch eentje dat je bijblijft.


Het verdict 6 /10
Links : IMDB , Moviemeter
Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, born in 1966 and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien and Filip. I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties :

Een reactie posten