The Lost Medallion: The Adventures of Billy Stone (2013)

 English HereKorte Inhoud
De archeoloog Dr. Michael Stone heeft zijn hele leven gezocht naar het verloren medallion. Nu heeft zijn zoon Billy de zoektocht voortgezet. Wonderbaarlijk belandt het medallion in Billy's handen en als hij spontaan een wens uitroept belandt hij samen met zijn vriendin Allie 200 jaar terug in de tijd op het eiland Aumakua. Ze komen in aanraking met Cobra, die niets liever heeft dan dat ze verdwijnen. Met geen andere weg om terug te komen naar huis en het welzijn van het hele eiland rustend op zijn schouders moet Billy de werking van het medallion en zijn immense kracht zien te ontdekken. 

Genre : Avontuur/Familie
Land
: USA


Cast :
Billy Unger : Billy Stone
Sammi Hanratty : Allie
Mark Dacascos : Cobra

Regisseur :
Bill Muir

Mijn mening


Ach, zo af en toe vind ik ook wel eens plezier in zo'n kinderlijk voorspelbare en gevuld met ongeloofwaardige avonturenkitch film zoals "The Lost medaillon". Een film voor een ontspannen zondagavond waarbij je niet voortdurend geconcentreerd moet blijven volgen, waar je niet zo in spanning zit dat je per ongeluk in je afstandbediening hapt i.p.v. in je klaargemaakte croque monsieur of dat je je te pleuris schrikt bij één of ander akelig griezelmoment. 


"The Lost medaillon" is een avonturenfilm speciaal voor de jeugdige kijkertjes , waarbij ze 's avonds met een glimlach in slaap vallen om te dromen dat zij die kwieke jongen zijn die een heel eiland weet te redden. Je mag zeker niet beginnen te letten op die immense onmogelijkheden die zich om de haverklap aanbieden zoals daar zijn : een medaillon vinden in een onmetelijk oerwoud met alleen een belachelijk kleine metaaldetector, een graatmager tienermeisje dat een tot de tanden gewapende kleerkast velt met een dreun op zijn kont, het omlaag zweven aan een door kokosnoten samengebonden touw met een stuk liaan, het saboteren van boten zonder dat de bende aan een kampvuur dit merken en daarna weg peddelen en de hele zooi achter ze aan gaat terwijl ze makkelijk het water konden doorwaden om de kano te bereiken, de in echte ninja-turtles ontaardende jongelingen op het einde. Daarlangs moet je de levenslessen die men het jong grut wil bijbrengen over je heen laten gaan. En het eindigt natuurlijk in een echte EO-aflevering, waarbij God van iedereen houdt en nog zulks. Als je dat allemaal kan verdragen, dan hou je dus een leuke avonturenfilm over. 


Iets gelijkaardigs als "Indiana Jones" maar dan met kinderen als helden. Zelfs de scene met de medaille die de hele tijd wordt rondgeschoven over de grond door de wervelende menigte, waarbij Billy (Billy Unger) en Cobra (Mark Dacascos) tevergeefs het te pakken willen krijgen, leek op het moment dat Indiana Jones achter zijn tegengif aan het grijpen was. Geen grensverleggende film, geen grootse acteerprestaties en zeker geen oscarnominatie-materiaal. Maar ik wed dat er vele kinderen toch eventjes hebben kunnen genieten van dit avontuur en in hun dromen dit nog altijd verder meebeleven.


Ik ga het bewaren voor als mijn 2 ukkies oud genoeg zijn om dit te waarderen. Misschien is dan hun commentaar "Jezus Papa, wat een vreselijke films wil jij dat we kijken !


Het verdict 7 /10
Links : IMDB , Moviemeter

 
The Lost Medallion: The Adventures of Billy Stone (2013) on IMDb
Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, born in 1966 and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien and Filip. I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties :

Een reactie posten