Cruel Will (2013)

 English HereKorte Inhoud
Tragedie treft het getrouwde stel Lily en Paul wanneer Lily's vader overlijdt. Lily neemt de urn met de gecremeerde resten van haar vader mee naar huis, waardoor Paul dagelijks wordt herinnerd aan zijn door hem verachtte schoonvader. Kort daarna verdwijnt op mysterieuze wijze het deksel van de urn en ervaart Paul bovennatuurlijke gebeurtenissen die alleen hij waarneemt. 

Genre
: Horror (?),Thriller

Land : VS
 
Cast
:

Arron Kinser : Paul
Marissa Pistone : Lily
Spencer Garrett : Frederick

Regisseur
:

Arthur Romeo

Mijn mening

Ik dacht dat “Apocalypse Earth”,”Alien Uprising”,”Dinoshark” en “The Uprising” nooit overtroffen zouden worden in de categorie “Verschrikkelijk slechte film ooit”, tot ik dit gedrocht te zien kreeg. “Cruel Will” is een low-budget indie horror. Dat is dan ook wel te merken. Werkelijk alles in deze film klopt niet of is vreselijk verkeerd. De inhoud, verhaallijn, de vertolkingen en acteerprestaties, de spanning en intense sfeer … Werkelijk alles hiervan is ofwel bar slecht of is totaal afwezig. Dit creatuur kan je met moeite horror noemen. Zelfs niet thriller. Eerder een drama. Een drama van een film.


Paul (Arron Kinser) en Lily (Marissa Pistone) zijn een getrouwd koppel en op een dag slaat het noodlot toe. De vader van Lily sterft plots en wordt gecremeerd. Lily is blijkbaar nogal verknocht aan haar vader ( en naderhand moest ik vaststellen dat ze eigenlijk geen reden daartoe had) en neemt de urne mee naar huis. Vanaf dat moment doen er zich verontrustende fenomenen voor ten huize Lily en Paul. Paul begint paranormale verschijnselen te zien die de anderen niet kunnen waarnemen. Hij had niet zo’n goede relatie met zijn schoonvader en misschien is daarom het dekseltje van de urne verdwenen en is zijn schoonvader teruggekeerd om Paul ter verantwoording te roepen aangaande zijn gedrag in het verleden. Ofwel word Paul op één of andere manier knettergek. Dat kan ook. Wie zal het zeggen ? De film in ieder geval niet.


Vreselijk origineel verhaal dus. Zo inhoudsloos als de urne na een stevige wind. Van spanning en schrikmomenten is er hier ook totaal geen sprake. Een paar schimmen die reflecteren in een plas of spiegel en een gedaante die om de hoek komt kijken, zal je niet bepaald de stuipen op het lijf jagen. De tante die intrekt na de begrafenis en zich ’s avonds terugtrekt op de zetel met een volledige fles sterke drank, ziet er in de morgen schrikwekkender uit dan elk ander tafereel in deze film. Zelfs de momenten dat Lily een gedaanteverwisseling ondergaat en er plots uitziet als een zombie-achtig bloeddorstig wezen konden bij mij een gaap niet onderdrukken. Laat je dus niet misleiden door de filmaffiche. Die ziet er redelijk intrigerend uit. Dat intrigerende is dan wel volledig zoek in deze film.


Maar bovenal zijn de acteerprestaties het meeste om van te griezelen. Ik heb al betere rollen zien spelen door een lokaal toneelgezelschap. Dit was zo vreselijk slecht en amateuristisch. De stupide blik op Paul zijn gezicht de hele tijd. Het uitbeelden van gevoelens is zo verschrikkelijk slecht gedaan dat je geneigd bent om te denken dat dit een videomontage is van een tienerclubje dat zich geamuseerd heeft met het maken van een hobby-horror-filmpje. De vriend van Paul is zo’n irritante nerd van een kerel die constant wartaal ligt te brabbelen en die je met plezier een oplawaai zou willen geven zodanig dat hij zijn mond eindelijk eens zou houden. Meest hilarisch en belachelijk fragment was het moment dat er iemand met zijn vriendin aan komt rijden in zijn jeep, en Paul bewusteloos op de grond ziet liggen. De ommezwaai van hulpvaardig naar redelijk agressief verdedigend, was ronduit bedroevend om aan te zien. Het conflict dat ontstaat naderhand tussen Paul, Lily , Paul’s baas en de totaal geschifte vriend, is te triest om onder woorden te brengen. Hemeltergend slecht.
Op een bepaald moment leek het wel of de hele cast elkaar probeerde af te troeven in een wedstrijdje om-het-belachelijkst-en-slechtst-acteren !


Er is eigenlijk maar één schitterend moment en dat is tijdens de eindscène. Had de film eruit gezien zoals dit fragment, dan was het misschien nog iets geweest. Prachtig slow-mo beelden, een hallucinant tafereel en een toch wel verrassend einde. Maar toen was het kalf al verdronken …… Een goede raad. Doe niet eens de moeite om het onding op te zetten.

Een halve ster zou ik alleen maar geven puur voor mezelf voor mijn uithoudingsvermogen !


Het verdict 0/10
Links : IMDB , Moviemeter


 Cruel Will (2014) on IMDb
Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, born in 1966 and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien and Filip. I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties :

Een reactie posten