Last Passenger (2013)

 English HereKorte Inhoud
Het verhaal van Lewis Shaler, een overwerkte arts en toegewijde, alleenstaande vader op weg naar huis met zijn zoontje in de laatste trein vanuit Londen, waar hij een flirterige vreemdeling ontmoet. Het leven lijkt voor Lewis eindelijk weer even echt zin te hebben. Maar dan slaat het noodlot toe. De machinist lijkt plots verdwenen en de remmen zijn gesaboteerd. Een wraakzuchtige sociopaat heeft controle over de trein genomen en is vastbesloten deze te laten crashen en alle passagiers mee te nemen naar het graf...

Genre : Actie/Thriller
Land : UK
 
Cast
:

Dougray Scott : Lewis Shaler
David Schofield : Peter Carmichael
Iddo Goldberg : Jan Klimowski

Regisseur :
Omid Nooshin

Mijn mening 

Speed”, maar dan met een trein ergens in Engeland in de hoofdrol i.p.v. een stadsbus. Dat betekent dan dat er al één verrassingselement zeker en vast niet zal voorkomen, en dat is het plots uitwijken op een andere rijstrook of het inslaan van een andere weg. Deze trein legt zijn vooraf vastgelegde route af van punt A naar B. Geen mens die daar zal of kan ingrijpen. Het enigste dat er eventueel zou kunnen voorvallen is een onverwachts obstakel op de spoorbaan. Dat gebeurt dan ook exact éénmaal in "Last Passenger" waarbij de aanstormende trein zelfs niet eens dreigt te ontsporen. Met andere woorden, deze film is zo spannend als de elastiek van een langdurig gedragen onderbroek van één of andere grootmoeder. Slappe kost dus.


De trein waar Lewis en Max mee naar huis keren, wordt onverwacht gekaapt door een geschifte persoon met zelfmoordneigingen. Deze plots opduikende nieuwe bestuurder krijg je slechts in een flits te zien. Naar de aanleiding tot deze daad kan je slechts raden. Geen moment wordt dit uit de doeken gedaan. Een politieker die slecht gezind is misschien, of een vredesdemonstrant die een statement wil maken ? Geen flauw idee. Wat je als resultaat krijgt is een groepje van 6 personen die halsoverkop van het ene eind van de trein naar het andere eind hollen, op zoek naar een oplossing en een middel om de voortrazende trein tot stoppen te krijgen.
Als apotheose krijgen we dan een soort onvoorstelbaar ongeloofwaardig “Die Hard” einde waarbij Lewis een heldhaftig moment heeft waarbij hij op wonderbaarlijke manier ongeschonden blijft. Verder moet er natuurlijk niet teveel verklapt worden, anders blijft er totaal niets over van deze doorsnee lichte actie thriller.


Is er dan echt niks positiefs te vertellen over deze hapklare film ? Natuurlijk ! In de eerste plaats is het een redelijk korte film van om en bij de 97 minuten. Dus een avondvullertje voor als er niks op de buis is. En verder is de interactie tussen de zes overblijvende passagiers op een degelijke manier uitgewerkt en boeiend om de verschillende karakters in de loop van de film te leren kennen. Chirurg Lewis Shaler (Dougray Scott) is samen met zijn zoontje Max (Joshua Kaynama) onderweg naar huis met de nachttrein. Hij is een alleenstaande vader en krijgt onderweg een telefoontje dat hij zich snel moet reppen naar het hospitaal om een verkeersslachtoffer te opereren. Max stoot per ongeluk tegen Sarah Barwell (Kara Tointon) zodanig dat deze lieftallige dame haar koffie over zich morst. Dat is dan het begin van een ontluikende romance tussen Sarah en Lewis.


Dat Kara Tointon een bevallige charmante verschijning is met de meest innemende glimlach ooit, is het minste wat je kan zeggen. Ze heeft zo'n uitstraling waar de meeste mannen direct voor vallen. Met andere woorden : 't is een lekker ding, die Kara. Vervolgens leren we de redelijk arrogante Jan Klimowski (Iddo Goldberg) kennen die nogal verdacht overkomt, de gedistingeerde Peter Carmichael (David Schofield) die de hele tijd belerend erbij loopt en Elaine Middleton (Lindsey Duncan) die een soort gelaten indruk geeft en alleen verwonderd zou opkijken over het hele gebeuren als ze een steek zou laten vallen bij haar breiwerk. Met dit gezelschap moeten we het stellen tot er een einde komt aan deze dolle rit.


Last Passenger” doet een poging om een spannende actiefilm voor te stellen maar slaagt hier jammerlijk genoeg niet in. Uiteindelijk is het alleen maar een abnormale treinrit met een groep personen die noodgedwongen met elkaar opgescheept zitten en gaandeweg elkaar beter leren kennen. Kwestie van de tijd te doden tijdens een treinrit ...


Het verdict 4/10
Links : IMDB , Moviemeter


  Last Passenger (2013) on IMDb
Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, born in 1966 and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien and Filip. I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties :

Een reactie posten