Not Safe for Work (2014)

 English HereKorte Inhoud
Tom Miller, een nietsvermoedende kantoormedewerker, komt vast te zitten in een kantoorgebouw samen met een moordenaar. Tom doet zijn uiterste best om de werknemers die nog aan het werk zijn te beschermen. Al snel ontdekt hij dat zijn advocatenkantoor duistere geheimen kent die het leven van duizenden in gevaar kan brengen.

Genre
: Thriller

Land : VS
 
Cast
:

JJ Feild : Moordenaar
Eloise Mumford : Anna
Max Minghella : Tom Miller

Regisseur
:

Joe Johnston

Mijn mening

Een niemendalletje van een bespreking voor dit niemendalletje van een film. Zonder het te beseffen was ik naar een 70 minuten durende film aan het kijken. Het was voorbij voordat ik het wist. Ik vond het al vreemd dat de introductie zo kort was en dat Tom Miller (Max Minghella) zo snel vast komt te zitten op een verdieping in een farmaceutisch bedrijf samen met een moordenaar. Een thriller (met eigenlijk weinig thrill’s) met weinig toeters en bellen aan.


Toch enig respect voor Joe Hohnston die in het verleden films zoals “Jumanji”, ”The rocketeer”, ”Jurassic Park III” en “Captain America : The First avenger” heeft geregisseerd, en dan zo’n low-budget simpel straight-to-DVD filmpje voor zijn rekening neemt. En dat voor een produktie maatschappij die films als "Paranormal Activity","Oculus","Insidious" en "The Purge" uitgebracht hebben. Een sticker op de DVD-hoes met deze gegevens er op en je hebt gegarandeerd een hoeveelheid filmfans die een pareltje verwachten. Ik ben er van overtuigd dat een groot deel hiervan toch ontgoocheld zullen zijn.


Tom Miller is dus een beginnende kantoorklerk op de juridische afdeling van een groot farmaceutisch bedrijf. Hij probeert zich te bewijzen en schrijft op eigen initiatief een nota over een maffiafamilie. Dit wordt hem echter niet in dank afgenomen en hij wordt op het einde van de dag ontslagen. (We zijn nog maar 5 minuten ver in de film). Als hij in de lobby aankomt met zijn persoonlijke spullen in een kartonnen doos, is hij getuige van een aktetas verwisseling tussen iemand die het gebouw verlaat en een als zakenman uitziende tweede persoon. Natuurlijk beslist hij om de man te volgen en uiteindelijk beland hij op dezelfde etage waar hij juist vertrokken was en realiseert hij na een tijd dat hij vastzit op deze elektronisch verzegelde etage.


Wat we dan krijgen is een soort “Die Hard” gijzeling in een kantoorgebouw maar dan zonder veel actie, vuurgevechten en komische en onderhoudende dialogen. Het is een kat en muis spel waarbij alle personages grotendeels heen en weer liggen te lopen en te sluipen. Alleen JJ Feild als de koelbloedige moordenaar, maakte enige indruk qua acteerwerk. Tot op het laatste moment blijft hij bewonderenswaardig kalm en wekt hij de indruk de situatie volledig onder controle te hebben. De rest van het gezelschap laat alleen wat middelmatig acteerwerk zien.


Is het dan zo’n slechte film ? Nee eigenlijk niet. Ik vond het boeiend om te kijken. Zolang je je niet verwacht aan uitgesproken actiewerk, doordacht uitgewerkte dialogen en een geraffineerd in elkaar gestoken verhaallijn, dan stijgt je appreciatieniveau vanzelfsprekend. Ik weet niet of het doelbewust is, maar er komen eigenlijk geen expliciete of gore moordscènes in voor. De korte speelduur is ook weer een pluspunt. Op die manier krijg je de kans niet om je te beginnen ergeren over bepaalde zaken.

Conclusie : Een rechttoe rechtaan low-budget thriller met bijster weinig verrassingen of wendingen, maar toch geslaagd op een bepaalde manier. 


Het verdict 5/10
Links : IMDB , Moviemeter


Not Safe for Work (2014) on IMDb
Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, born in 1966 and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien and Filip. I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties :

Een reactie posten