That Awkward Moment (2014)

Korte Inhoud  English Here
Drie vrijgezelle vrienden uit Manhattan besluiten een pact te sluiten met elkaar om zoveel mogelijk leuke dingen te doen in de resterende tijd dat ze single zijn. Het duurt echter niet lang voordat zij elk een geliefde vinden en het risico lopen om het pact te verbreken.

Genre
: Komedie

Land : VS
 
Cast
:

Zac Efron : Jason
Miles Teller : Daniel
Michael B. Jordan : Mickey

Regisseur
:

Tom Gormican

Alternatieve titel: Are We Officially Dating?


Mijn mening

“We'll use a coupon and get him a cheap hooker.”


Zo af en toe heb ik eens zin in een komedie. Er mag zelfs wat romantiek bijgehaald worden. Zo een film waarbij je eventjes relaxed onderuit kunt gaan liggen op de knusse zetel met een belachelijke grote kom popcorn op je bolle buik, hopend dat die er vanaf wordt geslingerd bij het bekijken van de gekozen komedie. Hoe meer de kom van je buik rolt, hoe beter de film. Dat is een teken dat er redelijk veel is om mee te lachen. Bij “That Awkward Moment” mag je er zeker van zijn dat de kom een cirkelvormige afdruk nalaat op je buik, want echt veel om mee te lachen is er hier niet te bespeuren. En ik twijfel er sterk aan of het niveau van romantiek wel hoog genoeg is om dit een romantische komedie te noemen. Of je moet het feit dat je iemand hebt, die je eigenlijk een beetje aan het lijntje houdt wat de relatie betreft en daarlangs doodleuk nog wat nevenactiviteiten onderhoudt met andere leuk uitziende leden van het vrouwelijk geslacht, romantisch vinden.


Jason (Zac Efron), Daniel (Miles Teller) en Mikey (Michael B. Jordan) zijn drie boezemvrienden uit New York. Mikey komt op een dag af met het nieuws dat zijn vrouw Vera (Jessica Lucas) hem opwachtte met een advocaat bij zijn thuiskomst en doodleuk het nieuws verkondigde dat ze de echtscheiding wil aanvragen. Ze duikt trouwens regelmatig de koffer in met die bewuste advocaat. De drie gaan een overeenkomst aan om voor eeuwig single te blijven en zich vanaf dan alleen bezig te houden met de kunst van het veroveren van vrouwelijk schoon. Jason heeft daar de minste problemen mee, daar dit sowieso zijn levensmotto is en hij beweert dat een relatie tot een eindpunt komt op het moment dat de partner zich vragen begint te stellen over waar de relatie die ze hebben, nu eigenlijk naartoe gaat. Als dan blijkt dat ze zich alle drie niet echt aan deze belofte kunnen houden, beginnen ze zich in allerlei bochten te wringen om dit toch verborgen te houden voor de partners in crime.


Het is dus overduidelijk een totaal voorspelbaar, meermaals gebruikt en allesbehalve grappig onderwerp. De meeste scènes waren verre van hilarisch, laat staan grappig en zorgde bij mij herhaaldelijk voor een plaatsvervangende schaamte. Of je moet van een bepaalde leeftijd zijn zodanig dat je wenst dat je je in zo’n situatie bevindt. En je houdt ook nog eens van platte humor waarbij je je een breuk zou lachen als het gaat over het doen van je behoefte op het toilet , gekleurde penissen en platvloerse soms seksistische flauwe humor. Het maakte in ieder geval geen indruk op mij. Ik kon er zelfs niet over glimlachen.


Ook waren er een aantal hemeltergende onwezenlijke situaties. Het feit dat Jason na de eerste avond te rollebollen met Ellie (Imogen Poots), die trouwens een neus heeft die dienst kon doen als een uit te kluiten gewassen kapstok, de volgende morgen het hazenpad kiest omdat hij aanwijzingen zag waaruit hij kon afleiden dat het een prostituee zou zijn, is één ding. Maar dat hij daarna de hele uitleg kan doen aan Ellie en er nog mee wegkomt, is voor mij toch wel echt onwaarschijnlijk. “Oh ja, ik zag een enveloppe met geld en die laarzen die langs het bed stonden. Ik was er zeker van dat je een hoer was. Grappig niet, hahahaha. Wat een hilarische situatie ….”. Ik ben er pertinent zeker van dat de meeste vrouwen bij het aanhoren van dit armtierig lamlendig excuus van een verhaal, de sukkel een oplawaai met hun superzware Gucci handtas zou geven, waardoor dat je het krokodillenmotief nog weken op zijn gezicht zou kunnen waarnemen. En dat de vrouw van Mikey vreemd begint te gaan omdat hij niet spontaan genoeg is, kan ik nog begrijpen. Maar het is wel verbazingwekkend hoe snel ze overstag gaat op moment dat Mikey haar spontaan bespringt wanneer ze hem bezoekt in het hospitaal. Dat ze naderhand toegeeft dat ze niet meer van hem houdt en toch nog doorging met de advocaat terwijl Mikey de indruk had dat hij zijn huwelijk aan het redden was, zag je van ver al aankomen. Blijkbaar is Mikey toch geen spontane sportieveling in bed.


Er was maar één enkel grappig moment, wat dan ook weer een gevolg was van een misverstand. Dat was het moment waarop Jason verschijnt op het feestje van Ellie in een redelijk compromitterende outfit. Het overgrote deel is gewoon gevuld met irriterend geleuter, kinderachtige one-liners waarvan het humoristisch gehalte nihil is, rechtdoorzee seks en het doorlopend nuttigen van alcoholische dranken. Een rokkenjager in spe heeft hier misschien nog iets aan om zijn verleidingstechnieken bij te schaven en de lege nietszeggende mooipraterij ergens te noteren. Er waren nogal wat ongemakkelijke momenten voor mij in "That awkward moment".


Het verdict 1/10
Links : IMDB , Moviemeter

That Awkward Moment (2014) on IMDb
Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, born in 1966 and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien and Filip. I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties :

Een reactie posten