Cold in July (2014)

English Here ...

Genre
: Thriller/Misdaad
Land : VS/Frankrijk

Cast
:
Michael C. Hall : Richard Dane
Sam Shepard : Russel
Don Johnson : Jim Bob

Regisseur
: Jim Mickle

Korte Inhoud

Richard Dane, een gewone man, schiet uit zelfverdediging een man dood. Dan krijgt hij te maken met Ben Russel, een ruige ex-gevangene en de vader van de man die Dane heeft neergeschoten. Russel is vastbesloten om de dood van zijn zoon te wreken. Maar dorpscorruptie en paranoia veranderen deze gezworen vijanden in onwaarschijnlijke bondgenoten. De twee door schuld getroffen vaders gaan op zoek naar de waarheid, en worden hierbij geholpen door Dane's vrouw en een privédetective uit het achterland van Houston.

Mijn mening

"I need a drink and I haven't even had my coffee yet."

Beeld je in. Je vrouw maakt je wakker in het midden van de nacht omdat ze een verdacht geluid heeft gehoord. Je begeeft je met knikkende knieën en met een reuze paasei in je pyjamabroek naar de woonkamer met een mega-pistool in je bibberende vuist. En er staat zowaar een inbreker rond te zwaaien met een zaklamp in het midden van je woonkamer. En dan moet toch wel juist in dit gespannen moment die antieke grootmoeder-klok afgaan. En door het schrikken gaat je revolver af en zorg je ervoor dat de inbreker nooit meer de behoefte heeft om sigaretten te gaan kopen in de lokale supermarkt. Met andere woorden, de hersenen die de inbreker bezat, zitten niet meer waar ze zouden moeten zitten. Ze hebben zich over je hele woonkamer verspreid. Vanzelfsprekend wordt dit gezien als zelfverdediging en terwijl je stiekem de uitvaart gaat bekijken van het slachtoffer, een nietsnut die al eens in aanvaring is gekomen met het gerecht, staat er ineens een rustig ogende vreemdeling langs je. Blijkt dit de vader (trouwens ook ex-gevangene) te zijn van die nu hersenloze jongen en die je in duidelijke bewoording laat weten dat hij niet echt happy is met de dood van zijn zoon. Voor je het weet zit je in een dreigende situatie waarbij je zoontje het voornaamste doelwit is. De gebeurtenissen hierna zorgen ervoor dat je echter in een bizarre situatie terechtkomt en meegesleurd wordt in een dodemansrit die elke verbeelding tart.
Het verdict 8/10
Links : IMDB , Moviemeter
Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, 49 years and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien (5y) and Filip (3y) I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties :

Een reactie plaatsen