Wicked Blood (2014)

English Here ...

Genre
: Actie/Misdaad
Land :VS

Cast
:
Abigail Breslin : Hannah
Alexa Vega : Amber
Sean Bean : Frank Stinson

Regisseur
: Kevin MacDonald

Korte Inhoud

Hannah is een slim tienermeisje dat gevangen zit in een duistere onderwereld vol geweld, wapens, drugs en wrede motorbendes. Haar enige toevlucht is haar drugsverslaafde oom Donny en haar liefde voor het schaakspel. Beide leven ze in angst voor 'Oom Frank', die het illegale familiebedrijf met ijzeren vuist leidt, waarbij hij geholpen wordt door zijn psychotische broer Bobby.

Mijn mening

“Lose not the Queen, for ten to one... if she be lost, the game is gone.”“Wicked blood” is een standaard maffia film, maar dan op kleine schaal. Het verhaal van het tienermeisje Hannah (Abigail Breslin) die na het verlies van haar ouders opgevangen wordt door een nonkel Donny (Lew Temple), die de uitstraling heeft van een Dr. Emmett Brown uit “Back to the future” met teveel “hillbilly crack” in zijn systeem. En dan is er ook nog nonkel Frank (Sean Bean) die er voor zorgt dat zijn nichtje niks tekort komt. Frank is de locale booswicht aan het hoofd van een mini-gangsterbende die naast het runnen van een stripteasetent, ook nog een lucratief handeltje heeft in het fabriceren en bezorgen van crack. De enige die hem gedurende de hele film bijstaat is Bobby (Jake Busey), zijn geschifte ietwat achterlijke jongere broer. Blijkbaar trager geworden nadat Hanah’s moeder hem met een baseball bat tegen het hoofd heeft geramd.Hannah is een gepassioneerd schaakster (iets dat ze waarschijnlijk heeft meegekregen van Donny die ooit State Champion was) en probeert de regels van het spel doorheen de film toe te passen op haar dagelijks leven. Doordacht en elke volgende zet beredeneerd uitvoeren. Uiteindelijk bedenkt ze een geraffineerd plan om te ontsnappen uit deze gewelddadige, drugsgerelateerde wereld. Gooi er dan nog een undercover agent bij, een aanranding op Hannah’s zuster en de uiteindelijk afrekening, en je hebt een compleet beeld van deze standaard misdaadfilm zoals er al duizenden zijn gefabriceerd in het verleden.
"One does not simply steal my drugs ...."My rating 5/10
Links : IMDB , Moviemeter
 


Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, 49 years and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien (5y) and Filip (3y) I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties :

Een reactie plaatsen