Edge of Tomorrow (2014)

English Here ...

Genre
: SF/Actie
Land : VS

Cast
:
Tom Cruise : Cage
Emily Blunt : Rita
Charlotte Riley : Nance

Regisseur
: Doug Liman

Korte Inhoud

In een nabije toekomst heeft een zwermachtig buitenaards ras, Mimics genaamd, de Aarde op een meedogenloze manier aangevallen. Maar nu hebben de Aardse legers hun krachten gebundeld voor een laatste offensief tegen de buitenaardse horde. Lt. Col. Bill Cage is een officier die op niets minder dan een zelfmoordmissie gestuurd wordt. Cage wordt binnen enkele minuten gedood, maar hij slaagt erin om een Alpha met zich mee te nemen. Maar dan, op onmogelijke wijze, ontwaakt hij opnieuw op dezelfde helse dag, en moet hij opnieuw vechten en sterven…


My opinion

“What do we do now?
I don't know. We've never gotten this far.”


Eerlijk gezegd ben ik tot nu toe zwaar ontgoocheld over de films waar ik al zo lang naar uitkeek. Godzilla was te afwezig in de gelijknamige film “Godzilla”, “Transcendence” was te gewoon en nietszeggend, “Divergent” was het zoveelste SF Fantasy verhaal voor tienermeisjes, “300 Rise of an Empire” was “300”,”The Expendables 3” zijn opgebruikt en aan vervanging toe en “Pompeii” was een storm in een glas water. Alleen “Robocop”,”Guardians of the Galaxy”,”Maleficent” en “Captain America : Winter Soldier” konden me verrassen en bekoren. Van “Edge of tomorrow” verwachtte ik eigenlijk niet veel. Mede dankzij het feit dat Mr. Cruise er waarschijnlijk weer in volle glorie zal in schitteren. Dacht ik ! Wat heb ik me hier toch duchtig in vergist. “Edge of Tomorrow”, een film gebaseerd op het Japanse stripverhaal “All you need is kill” van Hiroshi Sakurazaka, is voor mij nu alvast dé blockbuster van deze zomer.


Stel je een invasie op één of ander uitgestrekte kuststrook in Frankrijk zoals in “Saving Privat Ryan”, maar dan met een futuristisch uitzicht. Een landing op het strand met hoogtechnologische helikopters waaruit “Robocop”-achtige soldaten gedropt worden, die dan massaal de strijd opnemen tegen buitenaardse wezens, Mimics genaamd, die precies uit “The matrix” lijken te zijn weggelopen. Je krijgt een adrenaline opstoot bij het bekijken van dit slachtveld met oprukkende strijdkrachten die massaal afgeslacht worden. En daar tussenin loopt een meewarrig rondkijkende Kolonel Cage (Tom Cruise) die op voor hem onverklaarbare manier gepromoveerd is van Kolonel naar een doodgewone soldaat met een onuitwisbare schandvlek. Hij blijkt zogezegd een deserteur te zijn. Er wordt hem dientengevolge een hypermoderne gevechtsuitrusting aangesnoerd en opgetrommeld om onderdeel te zijn van het eerste peloton dat de invasie aanvoert en zich middenin het bloedige krijgsgewoel gooit. Ironisch genoeg heeft hij geen flauw idee hoe hij de veiligheid van zijn Japans sprekende uitrusting af moet zetten en sneuvelt hij dus algauw. Door omstandigheden verzeilt hij echter in een soort tijdscyclus zoals Bill Murray dit ondervond in “Groundhog Day”. Telkens keert hij terug in de tijd naar het moment waarop hij ontwaakt op de basis van waaruit de invasie gecoördineerd wordt.

Het verdict 8/10
Links : IMDB , Moviemeter
 
Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, 49 years and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien (5y) and Filip (3y) I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties :

Een reactie plaatsen