The Expendables 3 (2014)

English Here ...

Genre
: Actie
Land : VS

Cast
:
Sylvester Stallone : Barney Ross
Jason Statham : Lee Christmas
Mel Gibson : Stonebanks

Regisseur
: Patrick Hughes

Korte Inhoud

Barney, Christmas en de rest van het team komen oog in oog te staan met Conrad Stonebanks, die jaren geleden samen met Barney de mede-oprichter was van 'The Expendables'. Stonebanks is later een meedogenloze wapenhandelaar geworden waardoor Barney hem noodgedwongen heeft moeten doden, tenminste dat dacht hij. Stonebanks, die aan de dood ontsnapte, heeft het plan opgevat om een einde te maken aan het team van The Expendables. Barney heeft echter hele andere plannen.

Mijn mening


“I need a job! All I know what to do is kill! Goddammit!”

De eerste Expendables was een schot in de roos. Een verzameling van jaren 80 actiehelden waarvan de houdbaarheidsdatum al lang verstreken is en die eruit zien als een hoopje verschrompelde aardappelen die te lang in de zon hebben gelegen. Een eerbetoon aan die legendarische jaren toen Stallone, Schwarzenegger, Lundgren en konsoorten jaarlijks wel in één of andere (soms goedkoop uitziende) actieprent van jetje gaven. Een gezonde portie zelfrelativering en zelfspot was overdadig aanwezig , met een vette knipoog naar het verleden en het te pas en te onpas gebruiken van welbekende one-liners. De tweede film ging verder op dit elan met enkele nieuwelingen erbij, zodanig dat het entertainment gehalte toch nog op een redelijk niveau bleef. En nu is er het derde deel van dit drieluik. Je krijgt weer hetzelfde voorgeschoteld met de gevestigde waarden Stallone,Schwarzenegger en Statham als boegbeelden, en in hun gezelschap een hele resem andere actiehelden zoals Wesley Snipes, Antonio Banderas en Mel Gibson. Verwacht je aan knallende actiescènes en een aaneenschakeling van vuistgevechten en oorverdovende spervuren. De kisten munitie hebben ze weer massaal mogen laten aanrukken want er wordt nogal wat afgeschoten in deze film.
 

 


Het verdict 5/10
Links : IMDB , Moviemeter

Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, 49 years and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien (5y) and Filip (3y) I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties :

Een reactie plaatsen