Torn (2013)

English Here ...

Genre
: Drama
Land : Pakistan/VS

Cast
:
Mahnoor Baloch : Maryam
Faran Tahir : Ali
Dendrie Taylor : Lea

Regisseur
: Jeremiah Birnbaum

Korte Inhoud

De levens van Maryam, een Pakistaanse immigrant, en Lea kruisen elkaar wanneer hun zonen zijn gedood in een ongelukkige explosie van de gasleiding in een lokaal winkelcentrum. Maar wanneer tijdens het onderzoek naar het incident blijkt dat de zoon van Maryam mogelijk een bom had geplaatst, wordt haar wereld op zijn kop gezet.

Mijn mening

“I have a bomb and a Pakistani kid, so I’m sure you can appreciate where we’ll have to go with this”


“Torn” kan nog net het “TV-Film”-label van zich afschudden en dit dankzij de prachtige vertolkingen van de twee vrouwelijke hoofdrolspelers Mahnoor Baloch (Maryam) en Dendrie Taylor (Lea), twee moeders die langzaam naar elkaar toegroeien en steun vinden in hun verdriet om het verlies van hun beide zonen Walter en Eddie. Beide tienerjongens zijn omgekomen in een ontploffing die plaats vond in een winkelcentrum. In de eerste plaats wordt de oorzaak gezocht in een gaslek. Naderhand beginnen de beschuldigingen alle kanten uit te gaan, wat voor wrevel, woede en verwijten zorgt bij beide moeders. De filmtitel kan je interpreteren op verschillende manieren. Gaat het over de verscheurende gevoelens van verdriet, de per toeval ontstane vriendschap die verbroken wordt of zijn het de verscheurde lichamen van de slachtoffers na de bomaanslag ?Het verdict 7/10
Links : IMDB , Moviemeter


Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, 49 years and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien (5y) and Filip (3y) I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties :

Een reactie plaatsen