Dawn of the Planet of the Apes (2014)

English Here ...

Genre
: SF/Actie
Land : VS

Cast
:
Gary Oldman : Dreyfus
Jason Clarke : Malcolm
Andy Serkis : Caesar

Regisseur
: Matt Reeves

Korte Inhoud

Een groeiende groep van genetisch geëvolueerde apen onder leiding van Caesar wordt bedreigd door een aantal menselijke overlevenden van een verwoestend virus dat een decennium eerder is uitgebroken. Ze bereiken een broos vredesbestand, maar dat blijkt maar van korte duur te zijn. Beide kanten staan op de rand van een oorlog die zal bepalen wie de dominante soort op Aarde zal worden.

Mijn mening

"I always think... ape better than human. I see now... how much like them we are."Na het toch wel ijzersterke “Rise of the Planet of the Apes” uit 2011, mag Caesar, de legendarische aap die de revolutie voor de aap-achtigen  inluidde, weeral komen opdraven in dit vervolg. Ondertussen zijn we 10 jaar verder en is de wereldbevolking dankzij het Simian virus aardig uitgedund. Dit apengriepje dat voortkwam uit een genetisch gemanipuleerd virus heeft ervoor gezorgd dat de apen stelselmatig verstandiger werden. Het magistrale begin met Caesar in close-up is de aanloop naar een verbluffende eerste 20 minuten waarbij geen menselijk wezen te bespeuren valt en we getuige zijn van het reilen en zeilen in de apen commune, die communiceren dankzij een soort gebarentaal. Ze hebben zich teruggetrokken in een bergachtig woud nabij San Francisco waar ze een primitieve maatschappij hebben gevormd met Caesar als absolute leider. Ze leiden er een vreedzaam bestaan, zich geen kwaad bewust van het feit dat de mensheid de pandemie overleefd heeft. Totdat er zo’n onderontwikkelde tweevoeter op komt dagen, die bij de allereerste ontmoeting onmiddellijk een aap neerknalt. En dat is dan het begin van een hoogst interessante machtsstrijd tussen twee verschillende culturen waarbij overlevingsdrang, zelfbehoud en het afbakenen van het territorium centraal staat. Uiteindelijk begin je je af te vragen wie eigenlijk de primaten zijn.Het verdict 7/10
Links : IMDB,
Moviemeter

Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, 49 years and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien (5y) and Filip (3y) I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties :

Een reactie plaatsen