Mindscape (Anna) (2013)

English Here ...

Genre
: Thriller/Mysterie
Land : VS/Spanje/Frankrijk

Cast
:
Mark Strong : John
Taissa Farmiga : Anna
Brian Cox : Sebastian

Regisseur
: Jorge Dorado

Korte Inhoud

John Washington is een rechercheur die de gave heeft om het geheugen van mensen binnen te dringen. Hij wordt op de zaak gezet van de briljante maar gestoorde en gevaarlijke zestienjarige Anna om uit te maken of zij een sociopate of het slachtoffer van een trauma is.


Mijn mening

 “If you ever find me particularly attractive in  a memory …it’s probably because I made that up too”

“Een stuiver voor je gedachten “ zegt men wel eens. En soms is het ook beter om niet echt te weten wat iemand zijn gedachten zijn. Dit kan John Washington (Mark Strong) aan den lijve ondervinden. John is in de nabije toekomst een “Geheugen detective”, werkzaam voor Mindscape Company, die de gave heeft om binnen te dringen in het geheugen van personen om zo te achterhalen wat er zich in de psyche afspeelt. Deze procedure wordt wel eens gebruikt in rechtszaken om te bepalen of de beklaagde inderdaad de dader is. Helemaal rechtsgeldig is het nog niet maar men geeft hier toch al de voorkeur in plaats van een test met de leugendetector. John is echter ook zelf een getormenteerde geest die tijdens een sessie geconfronteerd wordt met zijn eigen herinnering over zijn overleden vrouw en hierna een lichte hartaanval krijgt. Mentaal is hij niet meer in staat om zijn werk als “Memory detective” uit te voeren en hij gaat op een welverdiende rust om terug tot zijn positieven te komen. Tot geldgebrek een probleem begint te worden en hij noodgedwongen terugkeert naar zijn baas Sebastian (Brian Cox) die hem een schijnbaar simpel geval bezorgt, waarbij een tienermeisje weigert te eten. John moet achterhalen of ze nu een briljante sociopaat is of een getraumatiseerde tiener.


De film “Mindscape” (oftwel “Anna”) balanceert tussen het klassieke detective en het moderne sciencefiction genre. Onmiddellijk komt “Inception” als vergelijkingspunt. En ondanks dat ook in “Mindscape” het principe van droomlagen wordt toegepast (maar dan van toepassing op herinneringen) voelt het niet zo enorm SciFi aan.
Het verdict 6/10
Links : IMDB
, Moviemeter


Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, 49 years and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien (5y) and Filip (3y) I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties :

Een reactie plaatsen