Sabotage (2014)

English Here ...

Genre
: Actie/Misdaad
Land : VS

Cast
:
Arnold Schwarzenegger : John "Breacher" Wharton
Sam Worthington : James "Monster" Murray
Terrence Howard : Julius "Sugar" Edmonds

Regisseur
: David Ayer

Korte Inhoud

Een team van een elitekorps van de narcoticabrigade steelt miljoenen aan contant geld uit een beveiligd onderkomen van een drugskartel, tijdens het uitvoeren van een 'normale' operatie. Het lijkt er op dat de missie geslaagd is en het team wegkomt met de misdaad, totdat iemand de leden van het team één voor één begint te vermoorden.

Mijn mening

“Some of us are getting paid, the rest of us are just getting dead.”

Wie dacht dat Schwarzenegger zich uiteindelijk zou terugtrekken op één of andere Oostenrijkse alp, zittend op een terras van een berghut met een ferme pot “Kaiser Bier” binnen handbereik en een forse sigaar tussen zijn vlezige lippen terwijl hij uitkijkt over de vallei en op zijn bekende manier “Ich habe es Ihnen gesagt:  Ich komme wieder!" tegen de stokoude eigenaar zegt, of dat hij in een bermuda en een Hawaiiaans hemd ergens aan de kust van Californie zit te bruinen terwijl hij over de oceaan uitkijkt, heeft het toch wel verkeerd voor. Deze ex Mr. Universe en gewezen gouverneur van Californie komt weer aanhollen in een toch wel redelijk expliciet gewelddadige actiefilm. Na de doorsnee film “The Last Stand” en de redelijk geslaagde film “Escape Plan” waarin hij samen met zijn eeuwige rivaal Sylvester Stallone aantreedt, dacht ik dat deze actie-held het inderdaad voor bekeken zou houden. Zijn bijdrage aan “The Expendables” is zo ironisch als dat de film bedoeld was.Maar dan komen ze op de proppen met deze keiharde en toch wel bloederige actiefilm waarbij John Wharton (Schwarzenegger) aka “Breacher” de leiding heeft over een Special Operations Team die gespecialiseerd is in het infiltreren van criminele drug kartels. Bij de zoveelste inval op een nest van drugshandelaars slagen ze erin een deel van het drugsgeld dat er opgestapeld ligt door een toiletafvoer te proppen met de bedoeling om het naderhand te recupereren. Blijkt het geld echter verdwenen te zijn en worden ze eventjes op een zijspoortje uitgerangeerd om onderworpen te worden aan een intern onderzoek over het vermeend verdonkermanen van drugsgeld. Als vervolgens leden van dit testosteron geladen team één voor één op beestachtige manier worden afgeslacht, gaat Breacher samen met de detective Caroline Brentwood (Olivia Williams) op onderzoek uit, om te achterhalen wie de eigenlijke dader is.
Het verdict 4/10
Links : IMDB
, Moviemeter

Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, 49 years and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien (5y) and Filip (3y) I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties :

Een reactie plaatsen