Deliver us from Evil (2014)

English Here ...

Genre
: Horror/Thriller
Land : VS

Cast
:
Eric Bana : Sarchie
Édgar Ramírez : Mendoza
Olivia Munn : Jen

Regisseur
: Scott Derrickson

Korte Inhoud

Een New Yorkse politieagent ontmoet een afvallige priester. De priester betrekt hem in een zaak en overtuigt hem ervan dat het gerelateerd is aan demonen, dit tegen zijn religieuze overtuiging in. Samen proberen ze de zaak op te lossen en de paranormale krachten te bestrijden.

Mijn Mening 

Sarchie : I've met a lot of priests. You don't seem the type.
Mendoza : And I've known a lot of cops, and you're exactly the type.”


Het meest gebruikte onderwerp in het horrorgenre is toch wel exorcisme en alles wat te maken heeft met bezetenheid. Ik geef toe dat dit wel het dichtst aanleunt bij het hedendaags leven want iedereen heeft wel iets waarover hij enthousiast,hartstochtig en bezield kan uitwijden. Als het ware bezeten zijn van iets. Daarnaast zijn er ook individuen die elke dag tegen hun persoonlijke demonen moeten vechten. Het is uiteraard niet helemaal hetzelfde als datgene waar rechercheur Sarchie mee geconfronteerd wordt. Ik ben bezeten van film kijken en beschouw mijn job soms wel als een echte demon die wel eens een uitdrijving verdient. Maar liever dat, dan datgene wat tekeer gaat in “Deliver us from Evil”. Het is niet bepaald een originele film en zeker niet grensverleggend, maar ik heb al ergere creaties aanschouwt het laatste jaar.
Het verdict 6.5/10
Links : IMDB
, Moviemeter

Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, 49 years and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien (5y) and Filip (3y) I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties :

Een reactie plaatsen