Plastic (2014)

English Here ...

Genre
: Actie/Komedie/Misdaad
Land : UK
 
Cast
:
Ed Speleers : Sam
Will Poulter : Fordy
Alfie Allen : Yatesey

Regisseur
: Julian Gilbey

Korte Inhoud

Sam, een oplichter en creditcard dief, wordt betrapt bij het bestelen van een maffiabaas waardoor zijn leven in gevaar komt. Sam dient meer dan 2 miljoen dollar aan schulden af te betalen of moet het met zijn leven bekopen. Om de schuld te kunnen afbetalen besluit hij een een juwelenroof te plegen, waardoor hij nog verder in de problemen komt. Kan hij op tijd het benodigde geld verzamelen?


Mijn mening

“How it started shouldn't matter.
How things end, that's what's important.”


“Plastic”. Je kan het een soort “Ocean’s Eleven” met broekventjes noemen. Blijkbaar is het weer gebaseerd op waar gebeurde feiten. Maar toch lijkt het allemaal redelijk onwaarschijnlijk dat een paar puberende jongens zulk een gesofisticeerd fraudesysteem kunnen opzetten waarbij afpersing, hacking en het opzetten van een ingenieus plan waarbij gebruik gemaakt wordt van een privéjet met ingehuurde hostesses. Er zal wel een grond van waarheid inzitten maar hoogstwaarschijnlijk is het complete verhaal aangedikt met geruchten, verifieerbare feiten en fabeltjes zodanig dat het geheel uitgegroeid is tot een groteske mythe. Smijt nog een groepje blits uitziende tieners die zo hadden kunnen gecast worden voor de “Beverly Hills 90210” serie (met als verschil dat de 90210 bende geen kredietkaarten fraude moesten plegen daar de mama’s en papa’s zelf al over voldoende kapitaal beschikten), een geforceerde portie humor, enkele vreselijke vertolkingen met beschamende dialogen en een minimum aan actie en een kinderachtig “Mission Imposible” scenario, en je hebt een perfecte samenvatting van “Plastic”.
Get it on Amazon ...Het verdict 3/10
Links : IMDB, Moviemeter

   
Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, 49 years and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien (5y) and Filip (3y) I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties :

Een reactie plaatsen