The Physician (Der Medicus) (2014)

English Here ...

Genre
: Avontuur/Drama
Land : Duitsland
 
Cast
:
Ben Kingsley : Ibn Sina
Stellan Skarsgård : Barber
Tom Payne : Rob Cole

Regisseur
: Philipp Stölzl

Korte Inhoud

Wanneer de 9-jarige Rob Cole zijn moeder ziet overlijden kan hij niet voorzien dat dit angstaanjagende besef van de naderende dood een geschenk is. Het brengt hem vanuit zijn 11e-eeuwse leven in Londen, via allerlei kleine dorpjes, uiteindelijk naar de medische school in Ispahan. Een operatie van een Joodse arts, die opgeleid is door de legendarische Perzische arts Avicenna, inspireert hem om zijn leven te wijden aan de geneeskunde.

Mijn mening 
Remember boy !
The more painful the treatment, the more they respect the Barber.


Get it on Amazon ...


Wat een schitterende,ouderwetse avonturenfilm was “The Physician”. Gesitueerd in de duistere middeleeuwen met zijn armoede, onhygiënische omstandigheden en een kerkelijke macht die nog invloedrijk was en elke wetenschappelijke vooruitgang bestrafte omdat het zogenaamde verfoeilijke praktijken zijn die tegen de wil van God indruisen.  En ondanks de vreselijke armoede waren ze er wel als de kippen bij om de laatste centjes af te troggelen als vergoeding voor één of ander ritueel. Zo ook na het heengaan van Rob’s moeder. In deze donkere tijden stierven mensen nog aan een onschuldige blindedarmontsteking of longontsteking. Rob word aan zijn lot overgelaten en ziet kans om mee te reizen met een rondtrekkende kwakzalver die op een bedenkelijke wijze heelkundige ingrepen uitvoert en helende drankjes, hoogstwaarschijnlijk gefabriceerd met paardenurine, verkoopt. Het moment dat Rob te horen krijgt dat er in het verre Midden Oosten een man genaamd Ibn Sina les geeft in geneeskunde en ook deze kennis toepast in praktijk, is zijn beslissing genomen. Hij vertrekt naar het verre oorsten om in de leer te gaan bij deze wijze man. De enigste vereiste is dat hij zich moet voordoen als Jood. Hij deinst er zelfs niet voor terug om een zelfbesnijdenis uit te voeren.
Het Verdict 7/10
Links : IMDB
, Moviemeter


Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, 49 years and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien (5y) and Filip (3y) I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties :

Een reactie plaatsen