A most violent Year (2014)

English here ...

Genre
: Misdaad/Drama
Land : VS
 
Cast
:
Oscar Isaac : Abel Morales
Jessica Chastain : Anna Morales
Albert Brooks : Andrew Walsh

Regisseur
: J.C. Chandor

Korte Inhoud

1981, New York. Een jaar met een van de hoogste criminaliteitscijfers uit de geschiedenis van de stad. Gedurende de winter proberen een immigrant en zijn familie hun bedrijf uit te breiden en al het omringende gevaar, waaronder corruptie, te omzeilen met het risico alles te verliezen wat ze hebben opgebouwd.


Mijn mening

“If I were you, I would start treating us with a little more respect or I guarantee he will make it his mission in life to ruin you.”

New York, 1981. Het meest gewelddadige jaar in de geschiedenis van de grootstad New York. Ik twijfel daar helemaal niet aan, maar waarschijnlijk gingen die gewelddadigheden door op andere plaatsen dan die waar deze film zich afspeelde. Verwacht je een soort maffia film à la “Once upon a time in America”,”The Godfather”,”Scarface” of “The Untouchables” dan zal dit een ontgoocheling zijn, want zo’n type maffiafilm is het helemaal niet. Abel Morales (Oscar Isaac) is eerder de tegenpool van een Don Corleone. Alles wat maar enigszins riekt naar maffieuze praktijken of corruptie probeert hij angstvallig te mijden. Hij probeert zijn bedrijf in stookolie te runnen op een eerlijke manier en zonder terug te grijpen naar gewelddadige en corrupte ingrepen. En dit ondanks de harde concurrentie die er blijkbaar geen probleem mee heeft om hardhandige en intimiderende methodes toe te passen. Abel, toonbeeld van eerlijkheid in deze woelige criminele jaren, wordt dan ook snel geconfronteerd met doodsbange vrachtwagenchauffeurs en een oplopend zakelijk verlies. Neem daarbij nog een onderzoek door de District Attorney Lawrence (David Oyelowo) die vastberaden is om wanpraktijken aan het licht te brengen. Dit alles zorgt ervoor dat een investering die Morales met Joodse zakenlui wil afronden, in gevaar komt en gedoemd is om te mislukken.
 


Get it on Amazon ...

Het Verdict 4/10
Links : IMDB, Moviemeter

Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, 49 years and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien (5y) and Filip (3y) I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties :

Een reactie plaatsen