Bhopal : A prayer for Rain (2014)

English Here ...

Genre
: Drama/History
Land : UK/India
  
Cast
:
Rajpal Yadav : Dilip
Martin Sheen : Warren ANderson
Kal Penn : Motwani

Regisseur
: Ravi Kumar

Korte Inhoud

Het verhaal volgt een jonge riksja-bestuurder die een ondergeschikte baan krijgt bij een chemische fabriek. In december 1984 ontstaat er een ramp wanneer er chemicaliën weglekken en hierdoor 15.000 mensen gedood worden en meer dan 100.000 mensen gewond raken. Als gevolg van deze industriële ramp in de stad verandert zijn leven en die van vele anderen voorgoed.

Mijn mening

“We are Union Carbide, united in our efforts to build a better future for everyone.”

Ondanks dat er aan het begin al op gewezen wordt dat men bepaalde feiten op een andere wijze heeft verwerkt om het dramatisch effect van de film te verhogen, was ik toch verbijsterd en geschokt na het bekijken van deze docudrama. Eerlijk gezegd had ik nog nooit gehoord van deze industriële ramp die zich afspeelde in Bhopal in 1984. Een menselijk drama dat vermeden had kunnen worden, als factoren zoals winstbejag en onverschilligheid niet hadden meegespeeld. Martin Sheen vertolkt Warren Anderson, CEO van Union Carbide, en is perfect gecast hiervoor. Hij slaagt erin om Anderson enerzijds als mens te tonen terwijl anderzijds dat zakelijk instinct weeral de overhand krijgt en hij langs zijn neus vraagt waarom een hoeveelheid pesticide niet is verkocht. Nochtans wordt zijn bijdrage weggespeeld door de doorgaans Indiase acteurs. Bollywood films zijn voor mij onbekend terrein en is doorgaans niet het summum van schitterende acteerprestaties of overweldigende filmbeelden, maar ik ben ervan overtuigd dat de boodschap in deze film veel belangrijker was.Het verdict 6/10
Links : IMDB
, Moviemeter
 
Get it on Amazon ...

Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, 49 years and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien (5y) and Filip (3y) I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties :

Een reactie plaatsen