The Judge (2014)

English Here ...

Genre
: Drama
Country : VS
 
Cast
:
Robert Downey Jr. : Hank Palmer
Robert Duvall : Joseph Palmer
Vera Farmiga : Samantha Powell

Regisseur
: David Dobkin

Korte Inhoud

Hank Palmer is een bekende advocaat uit de grote stad. Hij keert terug naar zijn geboortedorp waar zijn vader, de rechter van het dorpje, verdacht wordt van moord. Ondanks het feit dat Hank van zijn vader vervreemd is geraakt gaat hij toch op zoek naar de waarheid en ondertussen haalt hij de banden met zijn familie opnieuw aan.

Mijn Mening

“The law is the only thing capable of making people equal”

Hank Palmer (Robert Downey Jr.) is een gewiekste en succesvolle advocaat met een gladde tong. Een spraakwaterval die je overdondert met zijn betogen en waar geen speld tussen te krijgen is. Hij gebruikt argumenten en tegenargumenten op zo’n vanzelfsprekende manier alsof hij een broodje gezond bestelt in een broodjesbar. Voor sommigen is hij dan ook een onuitstaanbaar individu die zegt waar het op staat. Mijn favoriete scene is de confrontatie met enkele dronken lokale figuren in een plaatselijke bar waar hij met zijn twee broers Glen (Vincent D’Onofrio) en Dale (Jeremy Strong) bijpraat over verloren tijden. De manier waarop hij de praatjesmakers lik op stuk geeft en ze de mond weet te snoeren, is een perfecte weergave van wie de persoon Hank Palmer is. Dit fragment deed me een beetje denken aan Matt Damon in “Good will hunting” die een groepje universiteitsstudenten op hun plaats zet. Geniepig geniet ik van zulke momenten. Ik weet het wel, leedvermaak is geen mooie deugd.
Get it on Amazon ...


Het Verdict 6.5/10
Links : IMDB
, Moviemeter

Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, 49 years and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien (5y) and Filip (3y) I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties :

Een reactie plaatsen