Nightcrawler (2014)

English Here ...

Genre : Thriller
/Misdaad
Land : USA

   
Cast
:

Jake Gyllenhaal : Louis Bloom
Bill Paxton : Joe Loder
Rene Russo : Nina Romina

Regisseur : Dan Gilroy

Korte Inhoud
 
Lou Bloom is een gedreven jongeman die wanhopig op zoek is naar een baan. Hij ontdekt de snelle wereld van misdaadverslaggeving in de Amerikaanse miljoenenstad en worstelt zich al snel tussen de die-hard freelance journalisten die auto-ongelukken, branden, moorden en andere chaotische toestanden filmen voor de vele nieuwsstations in de stad. Als 'nightcrawler', iemand die de politieradio continu in de gaten houdt en hoopt op slachtoffers, doet Lou er alles aan om snel geld te verdienen. Zijn materiaal slaat aan bij tv-veteraan Nina, maar tijdens zijn zoektocht naar nieuws vervaagt de grens tussen toeschouwer en deelnemer en wordt Lou al snel de ster van zijn eigen verhaal.


Mijn mening 

“My motto is if you want to win the lottery you've got to make money to get a ticket.”

Wat een schitterende performance van Gyllenhaal in deze toch wel morbide en enerverende thriller. Bij momenten vroeg ik me toch af of het nu eerder ludiek en schertsend bedoeld was, of dat het nu de bedoeling was om een serieus en schokkend verhaal voor te schotelen. Afgaand op mijn eigen gegrinnik bij momenten en het ongeloof over wat er werd getoond, kon ik alleen concluderen dat het uiteindelijk een mix hiervan was. En dit dan op een magistrale manier in beeld gebracht door Gyllenhaal, de kameleon van Hollywood en iemand die ik wel als acteur ten stelligste kan appreciëren. Na zijn verschijning in “Prisoners” (wat ik toch wel een uitzonderlijk spannende film vond) en het arty “Enemy” (verhaal technisch was het niet aan mij besteed, maar qua acteerprestaties was het wel geslaagd) weet hij zich net zoals Matthew McConaughey in “Dallas Buyers Club” fysiek te transformeren naar een schriel, bleek uitziende leegloper. Aanvankelijk lijkt hij wel op een randfiguur met een mentale beperking, maar naarmate je hem beter leert kennen, kom je tot de ondervinding dat hij uitermate intellectueel is en beschikt over een fotografisch geheugen. De manier waarop hij brokken informatie citeert dat hij her en der gelezen heeft op het internet is redelijk indrukwekkend. Louis Bloom is niet bepaald een simpel figuur maar eerder een doortrapt en manipulatief personage.

Het Verdict 7/10 
Links : IMDB, Moviemeter 


Follow me by E-mail
Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, 49 years and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien (5y) and Filip (3y) I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties :

Een reactie plaatsen