Cake (2014)

English Here ...

Genre
: Drama
Land : VS
 
Cast
:
Jennifer Aniston : Claire Bennett
Anna Kendrick : Nina Collins
Adriana Barraza : Silvana

Regisseur
: Daniel Barnz

Korte Inhoud

Claire Bennett is een cynische vrouw die erin is geslaagd om zich te vervreemden van iedereen in haar leven, met uitzondering van haar trouwe huishoudster. Daarnaast raakt ze in de ban van de zelfmoord van een vrouw uit haar praatgroep, mensen met chronische pijn. En hoe meer details ze te weten komt over de zelfmoord, hoe meer ze begint te worstelen met haar eigen tragedie.


Mijn mening

“Thank you for ruining my life.
Thank you for ruining Casey's life.
Thank you for leaving me in this fucking mess.
I hate you so much I can barely breath.”


“Way to go Jennifer ! “ Voor mij is ze de eerste die er in slaagt het juk van de sitcom “Friends” van zich af te werpen en een personage te vertolken waarbij je niet telkens moet terugdenken aan het karikaturale typetje dat ze daarin speelde. Kijk naar David Schwimmer in “The Iceman” en je ziet Ross met een totaal verkeerd opgeplakte nep snor.  Zelfs Matthew Perry’s kan in “Numb” de trekjes van Chandler niet verbergen. Lisa Kudrow doet haar uiterste best in “Scandal” om op een uiterst koele en keiharde presidentskandidate te lijken, en toch verwacht je elk moment zo’n doldwaze opmerking gevolgd door dat heerlijk bizar gegiechel. En ook Jennifer Aniston kon het Rachel-typetje niet echt opzij zetten in “The Break-up” en “We’re the Millers”. Maar hier in “Cake” slaagde ze daar boven alle verwachtingen wel in. Een sublieme en bewonderenswaardige prestatie levert ze hier in de rol van Claire Bennett. Een getekend vrouw zowel op fysiek als psychisch gebied. De pijn kan je in die vermoeide blik en lome ogen gewoon zien. Zelfs de snerende en cynische humor die ze gebruikt kan niet verdoezelen welke ondraaglijke pijnen ze wel leidt.
Het Verdict 7/10 
Links : IMDB
, Moviemeter 

     
Follow me by E-mail
Enter your email address:


Delivered by FeedBurner

Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, 49 years and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien (5y) and Filip (3y) I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties :

Een reactie plaatsen