Small Time (2014)

English Here ...

Genre : Drama

Land : VS

   
Cast
:

Christopher Meloni : Al Klein
Devon Bostick : Freddy Klein
Dean Norris : Ash Martini

Regisseur : Joel Surnow

Korte Inhoud
 
Al Klein en zijn oude vriend Ash Martini bezitten een tweedehands autohandel. Ze kennen alle trucjes wanneer het aankomt op het verkopen van auto's. Martini is een goedzak die nooit een gezin is gestart. Klein daarentegen smacht nog steeds naar zijn ex-vrouw, Barbara, die hem jaren geleden verliet voor een succesvolle zakenman. Als zijn zoon Freddy de middelbare school heeft afgerond besluit hij in de zaak van zijn vader te gaan werken. Klein is blij dat Freddy deze stap maakt maar Barbara totaal niet. Als Freddy vervolgens snel verandert van een onschuldige jongen in een doorgewinterde autoverkoper zal hij een zware beslissing moeten nemen.


Mijn mening  

"This is the story about my father and the summer we spent together many years ago. It was the summer that changed my life."

Als in een film het bovenstaande citaat wordt gebruikt (of nog erger ingesproken door een voice over) dan verwacht je je eigenlijk aan een zoetsappig verhaal met een moralistische inslag over een generatieconflict tussen opgroeiende jeugd en hun ouders. Verwacht echter niet teveel dramatiek in deze “Small time” want zo dramatisch is het nu ook weer niet allemaal. Tot mijn verrassing vond ik het toch een plezante film. Bij momenten redelijk grappig en onderhoudend. Toegegeven, er zat wel een moraal in verwerkt. Laten we het erop houden dat het een nietig verhaaltje is over het feit dat jongeren best naar hun ouders luisteren als het over significante levensbeslissingen gaat. Uiteindelijk willen ze toch alleen het beste voor hun kinderen en kunnen ze die weerbarstige opgroeiende pubers toch alleen maar bijstaan met hun wijze, uit het leven gegrepen raad.

Het verdict 5/10 
Links : IMDB, Moviemeter 

Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, 49 years and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien (5y) and Filip (3y) I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties :

Een reactie plaatsen