Sword of Vengeance (2015)

 English HereKorte Inhoud 
Het verhaal van een Normandische prins, bevrijd van de slavernij, die wraak wil plegen op de moordenaar van zijn vader - zijn meedogenloze oom, Graaf Durant. Hij wint het vertrouwen van een groep verbannen boeren, leidt hen in de strijd tegen Durant en gebruikt hen om de erecode te verkrijgen. Zal de prins alles opofferen en iedereen meesleuren in zijn dorst naar bloedige vergelding?

Genre
: Actie

Land : UK
 
Cast
:

Stanley Weber : Shadow Walker
Annabelle Wallis : Anna
Dave Legeno : Osgar

Regisseur
: Jim WeedonMijn mening

“Tell your father the Gods can no longer wait.” 

Ben je niet zo’n grote voorstander van slow-motion taferelen tijdens bloederige gevechten waarbij het zwaard gehanteerd wordt zoals in “300” ? Kan je intens genieten van een kleurrijke film ? En verwacht je eventueel een meesterlijk verhaal met doordachte wendingen ? Dan zal deze “Sword of Vengeance” je helemaal niet aanspreken . Deze middeleeuwse spektakelfilm is tergend traag. En niet alleen door het voortdurend gebruik van slow-motion, maar ook door de vreselijk trage dialogen. Het eerste moment denk je dat het een gimmick is dat door iemand van de crew werd aangeprijsd om te gebruiken, omdat hij zo’n fervente fan is van de film “300”. Tot je merkt dat bijna de hele film zich in slow-motion afspeelt, tot vervelens toe. Hadden ze dit beperkt en wat minder pauzes in de dialogen ingelast, dan had deze film nog geen 30 minuten geduurd. Daarnaast is het een grijze en grauwe film. De hele film is gedrenkt in modder met in de achtergrond een troosteloos landschap. Rood is de enige opvallende kleur in deze doorgaans grauwe film, en dit door het veelvuldig rondspattend bloed.


Het hele verhaal situeert zich in het middeleeuws Engeland na de Slag bij Hastings. Het toenmalige Saksische Engeland is verslagen door Willem de Veroveraar en wordt door deze genadeloze heerser onderdrukt op een nogal barbaarse manier. De Engelse bevolking in het noorden wordt uitgebuit, uitgemoord en vernederd door graaf Durant samen met zijn zonen Lord Artus en Romain. Zoals de inleiding ons leert zijn massale moordpartijen, genaamd The Harrowing, dagelijkse kost en de lokale bevolking leeft er in erbarmelijke levensomstandigheden. Tot op een dag een wildvreemde korte metten maakt met manschappen van Durant. Deze krijger, Shadow Walker genaamd, is een soort “Conan” maar dan wel iets minder gespierd en de trotse bezitter van een voor in die tijd toch wel hippe haartooi. Uiteindelijk blijkt hij aan een persoonlijke queeste bezig te zijn en slaagt hij er in om enkele dorpelingen rond zich te verzamelen om wraak te nemen op Durant.


Het grootste minpunt van deze film is wellicht de simplistische en lineaire verhaallijn. Inhoudelijk stelt het bitter weinig voor en je moet je dus echt niet verwachten aan vernuftig uitgewerkte ontwikkelingen of personages. De nadruk ligt op de confrontaties waarbij er duchtig rondgezwaaid wordt met smeedijzeren zwaarden en andere middeleeuwse wapens. Het is dan ook een aaneenschakeling van rondvliegende modder, bloed en vlokken speeksel (in slow-motion uiteraard). Men kan het gerust vergelijken met een game zoals “Ryse : Son of Rome”. Bruut, grauw en bloederig waarbij het wapengekletter centraal staat. Een niet bijster originele film dus, die waarschijnlijk wel gewaardeerd zal worden door de fans van dit sub-genre. Het is dus ook onnodig om over acteerprestatie te discuteren daar dit tot het strikte minimum uitgewerkt werd. Stoere lichaamstaal wordt afgewisseld met somtijds nogal idioot klinkende dialogen. 


Stanley Weber lijkt wel een onwrikbare stormram die recht op zijn doel afgaat en genadeloos elke tegenstander in het zand laat bijten. Een soort veroveraar in zijn eigen persoonlijk territorium. Annabelle Wallis als Anna (die recent in de film Annabelle aantrad.) maakt deel uit van de stam die Shadow Walker eerst gevangen nemen om hem dan vervolgens bij te staan. Ze tracht een temperamentvolle en weerbarstige vrouw te vertolken, maar oogt toch ietwat te soft hiervoor. De rest van de cast is aanhangsel, opvulsel en slachtoffermateriaal. Geen gedenkwaardige acteerprestaties dus.
Sword of Vengeance” is een niet onaardige middeleeuwse actiefilm, maar het eindresultaat is toch maar een soortement verstand-op-nul film.


Het verdict 5/10 
Links : IMDB
, Moviemeter  

 
Sword of Vengeance (2015) on IMDb
Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, born in 1966 and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien and Filip. I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties :

Een reactie posten