The forger (2014)


English here ...

Genre
: Misdaad/Drama
Land : VS

Cast
:

John Travolta : Raymond Cutter
Christopher Plummer : Joseph Cutter
Tye Sheridan : Will Cutter

Regisseur
: Philip Martin


Korte Inhoud

Ray Cutter (Travolta) is een kruimeldief die erin slaagt om zich uit de gevangenis te 'kopen' zodat hij tijd kan doorbrengen met zijn zieke zoon (Sheridan). Maar Ray en zijn vader (Plummer) moeten samen nog één laatste grote klus doen om het syndicaat dat zijn vroegtijdige vrijlating financierde terug te betalen.

Mijn mening

“You ever going to Tahiti like Paul Gauguin?
I don't know.”


Als er iets is waar Travolta altijd trouw aan bleef, dan is het toch wel zijn kenmerkende, triestige blik. Al sinds ik hem de eerste keer zag verschijnen in “Saturday Night fever” (een eeuwigheid geleden) gebruikt hij die droevige uitdrukking alsof hij elk moment in huilen zal uitbarsten. En deze “The Forger” is inhoudelijk perfect geschapen om die typische gelaatsuitdrukking op de juiste moment terug boven te halen. Een film die handelt enerzijds over een veroordeelde vervalser die zijn voormalig beroep de rug heeft toegekeerd en anderzijds over een bezorgde vader die er alles voor over heeft om de korte tijd die er nog resteert, door te brengen met zijn doodzieke zoon. En daar knelt het dan ook een beetje. Ligt de klemtoon nu op de vader-zoon relatie of was het de bedoeling om er een misdaad verhaal van te maken ? Het uiteindelijke resultaat is een mengeling van deze beiden met als gevolg dat die dan ook niet echt goed uit de verf komen (hoe toepasselijk).Het Verdict 6/10 
Links : IMDB
, Moviemeter  
 
Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, 49 years and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien (5y) and Filip (3y) I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties :

Een reactie plaatsen