Uwantme2killhim? (2013)

 English HereKorte Inhoud
Al snel nadat de 16-jarige Mark, een knappe en populaire jongen, lokaal meisje Rachel via het internet leert kennen, ontwikkelen zij een intense online relatie. Verliefd als hij is, zou hij alles voor haar doen, zelfs een vriendschap aangaan met de gepeste broer van Rachel, John. Wanneer Rachel, die regelmatig wordt mishandeld binnen haar relatie, wordt vermoord, zweren Mark en John wraak te zullen nemen. Hun daden trekken de aandacht van een vrouwelijke MI5 agent wanneer zij zich per ongeluk in een onderzoek mengen. Al snel wordt Mark gerekruteerd om een verschrikkelijke misdaad te begaan. Eén die geschiedenis schreef in Groot-Brittannië.

Genre
: Drama/Thriller

Land : UK

Cast
:

Jamie Blackley : Mark
Toby Regbo : John
Joanne Froggatt : Inspector Sarah Clayton

Regisseur
: Andrew DouglasMy opinion 

“Why did you stab your friend?
For the greater good.
I'm a hero.”


Uwantme2killhim?” is weeral een film gebaseerd op waargebeurde feiten. En toch twijfelde ik achteraf of dit inderdaad waargebeurd was, want het leek toch redelijk onwaarschijnlijk dat dit mysterieus en ingenieus in elkaar gestoken relaas zich heeft voorgedaan in realiteit. Achteraf bleek dit dus een verfilming te zijn van een levensechte situatie uit 2003 in Manchester. In feite kan je maar bitter weinig vertellen over deze film omdat dit teveel zou onthullen over het uiteindelijke verhaal. Het is een snugger uitgedokterde opzet en toont de gevaren en de donkere zijde van het internet. Het internet (en de toen gangbare toepassingen) stond nog in zijn kinderschoenen. Het zag er nog primitief uit en over beveiliging maakte men zich toen nog niet zo echt zorgen over. Zo ook niet Mark (Jamie Blackley) die dagelijks gebruik maakte van een MSN-achtig chatprogramma waar hij een soort cyberrelatie had met Rachel (Jamie Winstone). De rechter die uitspraak deed in deze zaak verwoorde het als volgt : “Skilled writers of fiction would struggle to conjure up a plot such as that which arises here”. En deze uitspraak is echt niet overdreven. Je mag het gerust omschrijven als de meest perfecte geënsceneerde zelfmoord ooit.Mark heeft dus virtueel zijn hart verloren aan Rachel, iemand die hij nog nooit in levende lijve heeft ontmoet en wiens thuissituatie er niet al te rooskleurig uitziet. Mark daarentegen is de golden boy op school : charmant, vlot, knap en intelligent. Hij is zo’n tiener waar iedereen mee bevriend wil zijn en waar tienermeisjes voor vallen. Dit in tegenstelling tot John (Toby Regbo) , Rachels’s broer, die constant gepest wordt en er ook uitziet als een schraal, zielig en timide ventje. Het is op aandringen van Rachel dat Mark haar broer onder zijn hoede neemt en langzaamaan ontstaat er toch een vreemdsoortige relatie tussen de twee tieners. Op het moment dat Rachel uit het beeld verdwijnt en John met de verklaring op de proppen komt dat ze vermoord werd door haar vriend Kevin (Mingus Johnston), is Mark vastberaden om wraak te nemen. Als dan ook nog eens MI5 op het toneel verschijnt in de persoon van Janet (Liz White) die beweert dat hij best uit de buurt blijft van Kevin en ook nog beweert dat Mark uitermate geschikt is om geheim agent te worden, lijkt het helemaal ongeloofwaardig te worden.


De twee hoofdrolspelers lieten voor mij een ontegensprekelijke, impressionante indruk na. Blackley en Regbo pasten perfect in hun rol. Blackley als de immer populaire en vastberaden tiener die uit is op wraak. En Regbo als de zielige verstotene die niet in staat is om sociale contacten te onderhouden (behalve waarschijnlijk op anoniem wijze via het internet). Hij deed me bij momenten denken aan Toby uit Harry Potter door dezelfde triestige blik. Twee tegenpolen die perfect bij elkaar passen : de vastberaden doorzetter tegenover de zwakkeling die beschermd moet worden voor anderen en voornamelijk zichzelf. Ondanks dat het hele verhaal onmogelijk lijkt, slaagt Douglas erin om er een boeiende film van te maken. Dit dankzij het aangehouden tempo en het gebruik van flash-backs. 


Uwantme2killhim” is, ondanks dat het zich afspeelt in het oubollig ogend tijdperk in de geschiedenis van internet, nog steeds actueel en toont de gevolgen van internetgebruik zonder ouderlijk toezicht en hoe op een spitsvondige en manipulatieve manier een individu ertoe kan bewogen worden om ziekelijke daden te plegen. Geen hoogstaande cinema, maar toch intrigerend genoeg en een verrassende ontknoping. De conclusie is tegelijkertijd angstaanjagend en zorgwekkend in deze hoogdagen van sociale netwerken.


My rating 6/10 
Links : IMDB
, Moviemeter


U Want Me 2 Kill Him? (2013) on IMDb
Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, born in 1966 and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien and Filip. I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties :

Een reactie posten