June (2014)

 English HereKorte Inhoud
June is een 9-jarige weesmeisje dat is uitgegroeid tot het omhulsel van een bovennatuurlijk wezen genaamd Aer. June probeert wanhopig Aer niet vrij te laten wanneer andere kinderen haar pesten. In haar kielzog laat Aer echter een spoor van vernietiging achter. Met haar nieuwe adoptieouders Lily en Dave kan ze het al snel goed vinden. Ze moet echter haar ware identiteit zien te ontdekken om deze innerlijke demon te overwinnen.

Genre
: Horror
Land : VS

Cast
:

Kennedy Brice : June
Casper Van Dien : Dave Anderson
Victoria Pratt : Lily Anderson

Regisseur : L. Gustavo Cooper

Mijn mening “Stop it, Aery. Why are you doing this?
You are a vessel.
Before people, before machines, there is only us.”

Meng wat ingrediënten uit verschillende succesvolle films bij elkaar en je krijgt als eindresultaat zoiets als “June”. Het is niet om te zeggen vreselijk slecht, maar bijster origineel en spannend is het nu ook weer niet. Zelfs de grootste angsthaas kan deze film moeiteloos uitkijken met alle lichten uit. “June” is wel echt de minst griezelige horror die ik ooit heb gezien.
Herinner je je nog Drew Barrymore als Charlie in “Firestarter”, het lieflijke meisje dat een brand kan veroorzaken door er zelfs maar aan te denken? Of Carrie in de gelijknamige film die dood en vernieling zaait op het moment dat ze pisnijdig wordt? June (Kennedy Brice) beschikt over gelijkaardige, telekinetische krachten op het moment dat ze boos wordt. Of is er een demonische kracht aan het werk en is ze ook zo bezeten als Regan in “The Exorcist”? Uiteindelijk heeft het allemaal te maken met een oerkracht, “Aer” genaamd, die bezit nam van June tijdens een occulte rite. Een rite die niet echt perfect afgerond werd en waarbij June als pasgeboren baby door één van de deelneemster op het allerlaatste moment wordt meegenomen.Laat ik beginnen met de positieve opmerkingen. Ondanks dat het hier duidelijk over een low-budget film gaat, zijn er toch geslaagde fragmenten op te merken. Allereerst is er de uiterlijke verandering die June ondergaat. Met name de ogen. Niet dat dit vernieuwend is, maar het versterkte het demonische karakter. Alsook het beperkt aantal scenes waar we getuige zijn van June’s kracht zoals tijdens de barbecue. Maar bovenal had ik veel bewondering voor de jonge actrice Brice zelf. Echt veel dialoog had ze nu ook weer niet te verwerken en dat vooral vanwege haar timide en gesloten karakter. Maar voor de rest kwam ze wel enorm natuurlijk over als een jong, fragiel meisje dat af te rekenen heeft met haar innerlijke demon. Een dagdagelijkse strijd waarbij ze tracht de controle te behouden.


Maar wat rest is gewoonweg kommer en kwel. Het ritueel dat aan het begin wordt vertoond ziet er echt kitscherig uit en het moment waarop de in een cirkel staande leden Aer aanroepen om bezit te nemen van June en deze macht neerdaalt, lijkt het net alsof de neerdalende rookslierten op het beeld zijn geplakt. Vreselijke speciale effecten. En verder zaten er nog twee zaken in waarover ik me echt ergerde. Ten eerste blijken de voorwaarden voor een adoptie wel echt abominabel slecht te zijn als je het eerste adoptiegezin bekijkt. Een sociaal achtergesteld echtpaar met een als Onslow (Keeping up Appearances) uitziende vetzak en een als prostituee uitziende slons van een vrouw die steeds aan een sigaret ligt te lurken. Hiermee vergeleken zijn Lily Anderson (Victoria Pratt) en Dave Anderson (Casper van Dien) regelrechte heiligen die allesomvattende affectie uitstralen en ongeduldig de taak op zich willen nemen van zorgzame vader en moeder. Een beetje te overdreven want al de eerste avond stellen ze al aan June de pertinente vraag of ze tegen Lily “Mommy” wil zeggen. Met teleurgestelde blikken als gevolg natuurlijk. Een beetje stupide.


Maar vooral de verhaallijn stelt enorm teleur. Er gebeurd omzeggens niets spectaculairs. Het einde van de film is zo triviaal dat ik me zelfs niet meer voor de geest kan halen hoe het eindigde. Als je dus nog nooit “Carrie”, “Firestarter”, “The Exorcist” of welke andere film dan ook met een bezeten, demonisch personage dat beschikt over paranormale krachten hebt gezien, dan mag je zeker deze eens een kans geven.


Het Verdict 3/10

Links : IMDB
, Moviemeter

June (2015) on IMDb
Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, born in 1966 and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien and Filip. I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties :

Een reactie posten