Extraction (2015)

 English HereKorte Inhoud
Leonard Turner is een voormalige CIA-agent die niet meer zichzelf is sinds zijn vrouw is vermoord. Zijn zoon Harry is een frisse, jonge CIA-medewerker die in de voetsporen van zijn vader treedt. Samen werken ze aan de ontwikkeling van een superwapen genaamd de Condor. Wanneer Leonard wordt gekidnapt en er geen plan is om zijn vader te redden, besluit Harry zijn eigen reddingsoperatie te lanceren.

Genre
: Thriller
Land : Canada

Cast
:

Kellan Lutz : Harry Lutz
Bruce Willis : Leonard Lutz
Gina Carano : Victoria

Regisseur : Steven C. Miller

Mijn mening

De makers van “Extraction” hebben dezelfde marketingtruc toegepast die gebruikt werd in films zoals “The cold light of day”, “Fire with fire”, “The Prince” en “Vice”. Het is de befaamde Bruce Willis goocheltruc. Eigenlijk is het doodsimpel. Engageer deze steracteur van weleer (waar ik persoonlijk altijd een grote fan van ben geweest) om mee te werken aan een B-film. De tijd dat je hem kan bewonderen op het witte doek is echter beperkt en gelijkmatig verdeeld. Je laat hem opdraven aan het begin van de film als appetizer en om de indruk te wekken dat dit misschien eindelijk nog eens een echte Willis film gaat worden. Tenslotte verdwijnt hij het grootste deel van de film om vervolgens weer op te duiken aan het einde voor de grote onthulling. Plaats hem vervolgens centraal op de cover zodanig dat de kandidaat-kijkers het gevoel krijgen dat hij een belangrijke rol speelt. Que marketing kan dit wel tellen en zorgt dit voor de nodige opbrengsten. Als kijker voel je je echter bedrogen.

 
Yep. De “Die Hard” ster voegt weer de zoveelste B-film aan zijn palmares toe. Ik moet wel toegeven dat het begin van de film zorgde voor een kortstondig enthousiasme. Eventjes had ik het gevoel dat hij terug de oude was en maakte ik me klaar voor de Willis van vroeger die garant staat voor enkele coole one-liners en in kreukels geslagen tegenstanders. Yippie ka yee! De opwinding was van korte duur, want voor je het weet openbaart zich de Willis-marketingtruc en verdwijnt hij zoals het witte konijn bij de gekende goocheltruc. Niet in een zwarte hoed, maar wel in de duistere wereld van terroristen die een apparaat genaamd CONDOR hebben buitgemaakt. Bij het activeren van dit toestel kan de hele telecommunicatie in de wereld worden uitgeschakeld. Of toch iets in die aard.


Tijd dan om Kellan Lutz naar boven te halen. Hij speelt Harry Turner, een CIA analist die dolgraag in de voetsporen van zijn vader wil treden maar telkens zijn aanvraag geweigerd ziet door de desbetreffende diensten. Tot de dag aanbreekt dat zijn vader Leonard gekidnapt wordt. Ondanks het uitdrukkelijk verbod van zijn oversten om zich ermee te bemoeien, trekt hij er toch op uit om de CONDOR onschadelijk te maken en dat dan ook nog eens met de hulp van de andere agente Victoria (Gina Carano) waar Kellan, je raadt het nooit, een kortstondige relatie mee had. Wat volgt is een goedkope geheime dienst actiefilm met de nodige vechtscènes en knokpartijen. Met natuurlijk de verplichte locaties zoals een bar waar leden van een motorbende hun hoofdkwartier van maakten (waarbij naarstig gebruik wordt gemaakt van biljartballen en een jukebox het moet ontgelden) en een trendy nachtclub. Carano liet al eens in “In the blood” zien dat ze haar mannetje kan staan in zulke donkere uitgangsoorden.


Het verhaal is dus niets nieuws en staat bol van de gekende clichés. Zelfs de ontknoping op het einde was voorspelbaar. Niet bijster goed dus. Hetzelfde kan gezegd worden van de acteerprestaties. Willis speelt weer een comateuze rol en kijkt nogal apathisch en ongeïnteresseerd de luttele momenten dat hij in beeld komt. Lutz en Carano maken er nog het beste van en tijdens de actiescènes steeg het entertainmentgehalte fors. En dan is er nog het feit dat Carano’s rondingen ook nog een lust zijn voor het oog. Echt daten zou ik echter niet direct willen met deze met testosteron gevulde brok energie. Voor je het weet zit je in een wurggreep die fataal kan aflopen. Bij deze heb ik de ijdele hoop op nog eens een schitterende Bruce Willis film laten varen. Yippie ka yee !My rating 4/10

Links : IMDB
, Moviemeter

Extraction (2015) on IMDb
Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, born in 1966 and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien and Filip. I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties :

Een reactie posten