The Golden Raspberry Awards: een award show om naar uit te kijken?
Zondag 28 februari zullen we eindelijk weten of DiCaprio met zijn langverwachte Oscar gaat lopen. Er wordt zoveel bericht over The Revenant en de meest bekeken Award show van het jaar, dat we bijna de andere shows vergeten... De Razzies zijn sinds 1980 de humoristisch bedoelde tegenhangers van de Oscars, die traditiegetrouw tijdens Award Season de avond voor de Oscars worden uitgereikt aan de slechtste films en acteurs van het afgelopen jaar. De winnaars worden gekozen door middel van online voting, door 900 leden van het Razzie comité. Er verschijnen jaarlijks maar enkele berichten over, maar dit jaar schenken we er toch wat aandacht aan, want in plaats van de typische budget en amateur films zijn er heel wat bekende namen en gerespecteerde acteurs genomineerd. Opvallend.

De grootste nominee dit jaar is Fifty Shades of Grey dat in meer dan 6 categorieën genomineerd werd. Ook al bracht de film miljoenen op, kenners zijn niet onder de indruk van de acteer en regisseer prestaties. De kwaliteit van een film is duidelijk niet te bepalen door zijn opbrengst. Jupiter Ascending, Pixels, en Paul Blart: Mall Cop 2 komen ook in meerdere categorieën voor. Maar de grote verrassing is toch wel Johnny Depp. De anders zeer gerespecteerde acteur sprak met zijn vertolking in Mortdecai erg weinig mensen aan. 

Hoewel de uitreiking vooral als grap bedoeld is, zijn heel wat ego’s gekraakt. We weten niet zeker of het met de Razzies te maken heeft, maar het is toch opvallend dat Sam Taylor-Johnson zich sinds de bekendmaking terugtrok als regisseur van de twee sequels van Fifty Shades of Grey. Hij neemt misschien zelfs zo een goud geverfde framboos mee naar huis, aangezien hij genomineerd is in de categorie slechtste regie voor de sadomasochistisch getinte film. Dat de film een fruitschaal zal kunnen vullen met gouden frambozen wordt overal voorspeld. Het zou verbazingwekkend zijn als Leonardo DiCaprio niet met een Oscar gaat lopen en Fifty Shades of Grey geen enkele Razzie mee naar huis neemt.

Na de grote social media ophef over racisme binnen de Oscars met de Oscarsowhite hashtag neemt Will Smith dan misschien toch een film award mee naar huis voor Concussion in de categorie Redeemers. Of zijn vrouw Jada Pinkett Smith - die oproept de Oscars te boycotten - hiermee tevreden zal zijn is nog maar de vraag... In deze categorie worden acteurs genomineerd die al eerder een Razzie wonnen, maar zich dit jaar herpakten in een betere vertolking. Niet echt evenwaardig aan de Oscar waar Will Smith van droomt. Het is bijna cynisch dat de acteur al jaren aast op een Oscar voor Beste Acteur maar nu waarschijnlijk naar huis gaat met een tweede flop-Award.

Door : Alexia Simons
Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, born in 1966 and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien and Filip. I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties :

Een reactie posten