The Redwood Massacre (2014)

 English HereKorte Inhoud
Vijf avontuurlijke vrienden bezoeken de legendarische moordlocatie van Redwood House. Het is een populaire plaats voor feestgangers die elk jaar op exact de dag van het beruchte bloedbad bijeen komen, om plezier te hebben en elkaar te laten schrikken. Het heeft alle kenmerken om een spannend en opwindend weekendje weg te worden. De feestvreugde neemt echter een bloedige wending wanneer blijkt dat de legende werkelijkheid wordt. De nietsvermoedende feestgangers worden slachtoffer van een mysterieuze maniak met een bijl die na 20 jaar ontwaakt is.

Genre
: Horror
Land : UK

Cast
:

Benjamin Selway : Evil Highlander
Lisa Cameron : Pamela
Lisa Livingstone : Kirsty

Regisseur : David Ryan Keith


Mijn mening

Het enige wat me zal bijblijven over deze film zijn de wansmakelijke en de meest bizarre wenkbrauwen die het voorhoofd sieren van een lid van het gezelschap dat gedoemd is om in mootjes gehakt te worden. Voor de rest is “The Redwood Massacre” een film uit het slasher-genre dat nu eens echt niks nieuws toevoegt aan dit genre. De jaren 80 waren de hoogdagen van bloederige slasher-films met “Halloween”, “The Texas Chainsaw Massacre” en “Friday the 13th”. Jason Voorhees verborg zijn gezicht achter een ijshockeymasker. Michael Myers gebruikte een masker. En Leatherface het vel van zijn slachtoffers. De Schotse bloeddorstige moordenaar in deze film kwam met het briljante idee om gebruik te maken van een aardappelzak. Betreft het de geschifte landbouwer die zijn familie uitmoordde of de begraven en naderhand vermiste boerenzoon? Dat wordt niet helemaal duidelijk gemaakt. En een verklaring van de rond zich heen hakkende moordenaar moet je ook niet verwachten, want gedurende de hele film komt er geen zinnig woord uit zijn mond.Ik weet ook wel dat slasher-films niet gekend zijn voor hun geraffineerde verhaallijnen (alhoewel de eerste Friday the 13th wel wat meer inhield dan alleen maar het domweg afslachten van tieners) en oscar-waardige acteerprestaties. Uiteindelijk is het uitgangspunt van zulke films het zo goor mogelijk in beeld brengen van het in stukken hakken van onschuldige kampeerders. Dat hierbij liters bloed vloeien is een logisch gevolg. In “The Redwood Massacre” hebben ze waarschijnlijk restanten ontvangen van andere slasher-films, want zo rijkelijk als het bloed hier vloeit, zal je niet gauw ergens anders nog meemaken. Zo overdreven veel dat het ronduit belachelijk overkwam. Een forse vuistslag zorgt er al voor dat gulpen bloed alle richtingen uitvliegen alsof er een aantal hoofdslagaders zijn doorgesneden. Een ferme bloedneus zorgt dus al voor in bloed gedrenkte kleren en kapsels. Alsof ze in dezelfde mate als bij “Carrie” een emmer varkensbloed over zich heen kregen.


Het groepje jongelui is weeral een verzameling van de steeds weerkerende typetjes. Vanzelfsprekend is er weeral een verwend nest in de groep (Lisa Livingstone als Kirsty) die eigenlijk niks anders doet dan mopperen en duidelijk met tegenzin aan deze onderneming meedoet. Het verwonderde me al dat ze niet begon te discussiëren met de seriemoordenaar over het feit dat hij waarschijnlijk een verkeerd wasproduct gebruikt, omdat er nog steeds bloedvlekken zichtbaar zijn op zijn houthakkershemd. Vervolgens is er het karakterloze, mannelijke gedeelte. Hun enigste functie is deel uitmaken van het gezelschap en afgevoerd worden naar de slachtbank. Er is ook nog het party-meisje Rebecca (Rebecca Wilkie) die, zoals ik al eerder vermelde, alleen al opvalt door haar belachelijke wenkbrauwen. En als laatste is er Pamela (Lisa Cameron). Misschien wel het meest down-to-earth lid van het hele gezelschap die alleen nog wacht op haar vriendje. Deze laatste is blijkbaar verdwaald met zijn fiets. Iets dat blijkbaar veelvuldig voorkomt in deze Schotse bossen, want dat zogenaamde feestje in de ruïnes van Redwood is nogal levenloos zonder andere feestneuzen. Ook verdwaald? Of erger?

 
Het tempo in deze brutale slasher ligt verrekt hoog. De openingsscène laat direct een gruwelijke afslachting zien. De sadistische bruut wordt vanaf de eerste moment in close-up onthult. Geen mysterieus gedoe hierover dachten de makers. En voordat je het weet zijn er een kamperend echtpaar, een verdwaalde mountainbiker en twee groepsleden verdwenen richting vleesmolen. De slachtingen zijn brutaal, bloederig, niets verhullend en misselijkmakend sadistisch. Wat had je anders verwacht van een straight-in-your-face slasher?


En toch is deze film niet bepaald uitstekend te noemen. De dialogen zijn totaal ridicuul. De personages zijn hoogst irritant en extreem dom. Uiteindelijk verdienen ze het om te eindigen als filet-americain. De bloederige scenes zijn overdreven bloederig. Op sommige momenten leek het wel alsof er motorolie afdroop van de slachtoffers. Dommigheden passeerden aan de lopende band. De bloeddorstige moordenaar was in staat om het minste gerucht te horen. Maar twee discussiërende personen liggen buiten zijn gehoorspectrum. Ook bepaalde ontwikkelingen kwamen een beetje stupide over zoals het verdwijnen van twee kampleden ’s nachts. Zo abrupt en zonder verklaring. Het verhaal over de seriemoordenaar en zijn voorgeschiedenis bleef ook vaag. En tenslotte was er ook nog een totaal nutteloos personage in de vorm van de vader van een vermoorde tiener. Zijn bijdrage aan het geheel was banaal en zijn reactie tegenover Pamela was bizar. En hoe je in cirkels kunt blijven rijden, daar waar er zich enkel één loodrechte weg door het landschap slingert, versta ik helemaal niet. Maar vooral het inspiratieloze was overduidelijk. Ben je zinnens om de zoveelste slasher-film uit te brengen, kom dan in godsnaam met iets nieuws op de proppen. Dit was gewoon de zoveelste kleurloze "hack and slash" horror. Maar voor de liefhebbers van gorigheden is het misschien toch wel een aanrader.


Het Verdict 3/10

Links : IMDB
, Moviemeter

The Redwood Massacre (2014) on IMDb
Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, born in 1966 and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien and Filip. I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties :

Een reactie posten