Terminus (2015)


 English HereKorte Inhoud
Verblind door het licht van een vallende meteoor, heeft David een ernstig auto-ongeluk, wat leidt tot een grote ontdekking: een buitenaards organisme dat het geheim van het leven zelf kan bevatten. Wanneer David vermist is voor twee dagen, zoekt Annabelle haar vader en vindt hem zwervend door de bossen, zonder dat hij ook maar een schrammetje heeft. David's mysterieuze terugkeer trekt de aandacht van de federale overheid en geeft Annabelle reden om te twijfelen aan zijn geestelijke gezondheid. Maar David heeft een nieuw gevoel van doelgerichtheid, gevoed door nachtmerrieachtige visioenen. Gedreven door een naar zijn overtuiging buitenaards doel, moet David, Annabelle overtuigen om hem te geloven en hem zijn taak laten uitvoeren vooraleer de overheidsagenten hem kunnen stoppen en voor de wereld zichzelf vernietigt.

Genre
: SF
Land : Australie

Cast
:

Jai Koutrae : David Chamberlain
Kendra Appleton : Annabelle Chamberlain
Todd Lasance : Zach

Regisseur : Marc Furmie

Mijn mening 

“You're like every other hick in this town.
Full of opinions on things you know nothing about.
Scared shitless of losing what you think you have.
And what's that?
A future.”


Heb je eens zin om zo’n ouderwetse SF te kijken waarbij je telkens moet terugdenken aan klassiekers zoals “Cocoon” of “The invasion of the bodysnatchers”, dan moet je deze Australische low-budget indie eens een kans geven. Op voorhand dan wel gezegd dat het niet bepaald vernieuwend is in dit genre en dat het niet werd volgestopt met adembenemende speciale effecten. Maar toch vond ik het aangename film om tussendoor mee te pikken. Spijtig genoeg was het allemaal redelijk voorspelbaar, waren bepaalde vertolkingen niet echt je van het en was het een voortborduren op het welbekende post-apocalyptische concept.
Het hele verhaal draait rond de mecanicien David (Jai Koutrae) en zijn dochter Annabelle (Kendra Appleton). Het verlies van zijn vrouw heeft David opgezadeld met een serieus drankprobleem in een redelijk uitzichtloze familiale situatie. Een conflictsituatie in het Midden-Oosten zorgt ervoor dat de economie in het slop geraakt en de algehele wereldvrede in gevaar wordt gebracht. Als David tijdens een nachtelijke rit getuige is van een neerstortende meteoriet, verliest hij de controle over zijn stuur en eindigt in het ziekenhuis. De volgende morgen blijken zijn verwondingen genezen en op een wonderbaarlijke manier is de nier die hij heeft afgestaan om zijn vrouw te redden weer miraculeus teruggekeerd. Na een aantal visioenen neemt hij de taak op zich om met behulp van Zach (Todd Lasance), een invalide oorlogsveteraan, een capsule te bouwen. Een beetje zoals Noah de goddelijke opdracht kreeg om een ark te bouwen om het voortbestaan van het menselijke ras veilig te stellen.Ondanks dat deze film zich afspeelt in de V.S., is het merendeel van de acteurs Australisch en werd alles gefilmd in Portland en Sydney. Had ik het niet gelezen, dan zou ik het nooit geweten hebben, want aan de uitspraak van de deelnemende acteurs is dit alleszins te horen. Het merendeel van de films waar buitenaardse specimen onze planeet bezoeken, hebben deze meestal geen vriendschappelijke bedoelingen. In “Terminus” daarentegen is het buitenaardse fenomeen alles behalve vijandig en eerder hulpvaardig en beschikt het over geneeskrachtige eigenschappen. Het is deze keer alweer een agentschap (National Science Agency) die er alles voor over heeft om het in handen te krijgen, zodanig dat het gebruikt kan worden om onverslaanbare gevechtstroepen te bezitten.
Dat deze film het moest doen met een beperkt budget, is er aan te merken. Maar ondanks deze beperking werd er toch een degelijke film afgeleverd. Het doemscenario is subtiel in het geheel verwerkt met strategisch geplaatste nieuws-flashes over de ontwikkelingen in het Midden-Oosten. Alleen het einde was nogal vanzelfsprekend. Qua vertolkingen vielen alleen de NSA agenten tegen en werden ze clichématig voorgesteld. Het was vooral de interactie tussen David en Zach die voor enkele hoogtepunten zorgde. Een goede raad. Verlaag je verwachtingen alvorens deze film te bekijken.
Het Verdict 5/10
Links : IMDB
, Moviemeter

Terminus (2015) on IMDb
Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, born in 1966 and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien and Filip. I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties :

Een reactie posten