Submerged (2015)


 English HereKorte Inhoud
Bodyguard Matt heeft het vermoeden dat Jessie, de dochter van zijn impopulaire werkgever, iets te maken heeft met de dood van zijn jonge broertje. Wanneer hij op een avond Jesse en haar vrienden naar een feest brengt wordt hun limo aangereden door een stel ontvoerders en belanden ze op de bodem van een meer.

Genre
: Thriller
Land : VS

Cast
:

Jonathan Bennett : Matt
Talulah Riley : Jessie
Tim Daly : Hank

Regisseur : Steven C. Miller

Mijn mening

Submerged”. Het enige waar ik enthousiast over ben, is de sublieme filmposter. Een sterk staaltje van grafisch design met een schitterende en krachtige oneliner erbij : “You can’t scream and hold your breath at the same time”. Nu, de ongelukkige tieners die gevangen zitten in de gezonken limo hebben in ieder geval niet hun adem ingehouden. Geschreeuw was er in overvloed te horen. Als ik zo’n claustrofobische toestand zou meemaken, zou me het koude zweet uitbreken. Ik hou niet zo van enge ruimtes. Maar geef toe, opgesloten zitten in zo’n limousine op de bodem van een meer, wetende dat de druk op dat bescheiden dak enorm moet zijn en omringd door enkele jeugdige heethoofden die zich hysterisch gedragen en elkaar allerlei verwensingen naar het hoofd slingeren, lijkt me toch een veel ergere nachtmerrie.


Verwacht je je dus aan een spannende, zenuwslopende film, dan zal je eerder van een koude kermis terugkomen. Het moment dat Matt (Jonathan Bennett) de neus van de gesofisticeerde limousine het water in ziet verdwijnen, lijkt de start van een veelbelovende thriller. Spijtig genoeg wordt er naderhand gebruik gemaakt van een resem flashbacks om de oorzaak van dit ongeval toe te lichten. Verder komen we ook te weten dat Matt ook nog een jongere broer heeft, Dylan (Cody Christian) , met enkele persoonlijke problemen. Dit leek me een nevenplot wat eigenlijk niets ter zake deed en puur opvulsel was. Voor de rest zien we dat het hele gebeuren te maken heeft met Jessie (Talulah Riley), dochter van zakenman en miljonair Hank (Tim Daly) die vanwege drastische besparingen in zijn bedrijf zich de toorn van de lokale bevolking op de hals haalt. Daarom de aanwerving van Matt als zijn privéchauffeur en als bodyguard om hem en zijn dochter te beschermen tegen eventuele wraaknemingen.


Het andere gedeelte van de film toont dan de omstandigheden in de gezonken limousine en de pogingen die ondernomen worden door de jongeren om uit hun benarde situatie te geraken. Matt kan hierbij niet echt veel hulp bieden daar hij op één of andere manier gespietst zit aan de wagen. Jessie ligt langs hem buiten westen nadat ze gedrogeerd werd. En de vier hysterische jongeren achterin raken niet verder dan wat nutteloos rammen op de ramen en elkaar beschuldigen van medeplichtigheid. Niet voor niets dat Matt bij momenten het geluidsdichte schot tussen hun terug dichtdoet. Buiten een totaal ongeloofwaardige ontknoping, zijn er ook enkele ridicule en belachelijke ontwikkelingen. Ik ben er nog altijd niet in geslaagd om te achterhalen hoe de truc met de koffer van de wagen in elkaar stak. Ik moet wel toegeven dat de ontwerper van de wagen erg vooruitziend was. En ik ben er ook vrij zeker van dat een ingeslagen glazen dak zou zorgen voor een verwoestende stormvloed aan water in plaats van wat lichtjes doorsijpelend water.


Het meest positieve was de speelduur. Het is een korte en compacte would-be thriller zonder al teveel sensationele gebeurtenissen. Het meeste is al eens ooit ergens getoond. Naderhand bekeken, lijkt het eerder op een thriller-episode uit “Melrose Place” of een gelijkaardige tiener flut-serie uit de jaren 80. Talulah Riley is een verwend nest dat ook niet echt uitblinkt als het op intelligentie aankomt (niet voor niets dat ze in “Inception” een personage speelt die op IMDb de omschrijving “Blonde” krijgt). En eigenlijk beschikt het hele vriendenclubje over een gelijkaardig intelligentieniveau. Je kan dan misschien wel concluderen dat het idee waar het hele verhaal rond draait hoogst origineel is, maar de uitwerking liet toch wel te wensen over.
.

Het Verdict 2/10

Links : IMDB
, Moviemeter

Submerged (2015) on IMDb
Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, born in 1966 and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien and Filip. I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties :

Een reactie posten