Camino (2015)

 English HereKorte Inhoud
1985. De oorlogsfotograaf Avery Taggert heeft een solide carrière opgebouwd met haar beelden, terwijl ze toch emotioneel gedistantieerd blijft van haar subjecten. Ze trekt de jungle van Colombia in met een groep zendelingen, geleid door een geliefde en charismatische Spanjaard bekend als 'El Guero'. Daar komt ze terecht in een conflict - niet minder gewelddadig dan de zaken die ze tijdens haar carrière heeft vastgelegd. Op een avond ziet ze El Guero een gruwelijke daad plegen en legt het geheel vast op film. Deze beelden kunnen de ondergang van El Guero betekenen en Avery loopt groot gevaar zolang ze het in handen heeft.

Genre : Actie
Land : VS

Cast
:

Zoë Bell : Avery
Nacho Vigalondo : Guillermo
Tenoch Huerta : Alejo

Regisseur : Josh C. Waller

Mijn mening

"The spiral is death.”

Ik had geen flauw benul wie Zoë Bell nu eigenlijk was. Blijkt dit dus een befaamde stuntvrouw te zijn die al meermaals haar kunsten vertoonde in films van Quentin Tarantino. ’t Is niet de eerste keer dat ze ook een rol toegewezen kreeg in een film. Je kan haar onder andere bewonderen in “Oblivion” en “The Hateful Eight”. Deze keer is het echter de hoofdrol die ze kon buitmaken. Spijtig genoeg is haar personage te eendimensionaal om een oordeel te vellen over haar acteertalent, want inhoudelijk is het van hetzelfde niveau als een rol gespeeld door Gina Carano. Dat ze het beroep als stuntvrouw onder de knie heeft is overduidelijk na het bekijken van enkele indrukwekkende vechtscenes. Spijtig genoeg waren die scenes dan weer niet realistisch als je haar personage in aanmerking neemt.


Avery (Zoë Bell) is een gerespecteerde oorlogsfotografe die na ontvangst van een award terstond op een vliegtuig wordt gepoot door haar hoofdredacteur met als eindbestemming Columbia. En dit om een fotoreportage te maken van een paramilitaire groepering, die onder leiding van de charismatische revolutionair Guillermo (Nacho Vigalondo) het beroep van lokale apotheker spelen in de Colombiaanse oerwouden. In werkelijkheid is Guillermo niet meer dan een geschifte psychopaat die deze heilige missie gebruikt als dekmantel voor zijn eigen profijt. Het moment dat Avery compromitterende foto’s maakt van een moordende Guillermo, weet deze zijn aanhang te overtuigen dat de buitenlandse fotografe de schuldige is. En dat is dan het begin van een achtervolgingsrace doorheen de jungle met Avery als prooi.


Tot aan de eerste confrontatie met één van Guillermo’s vrijheidsstrijders, leek deze film nog veelbelovend. Na de verplichte inleiding, krijg je prachtige beelden te zien van de uitgestrekte oerwouden. Een prachtige mix van subtropische junglebeelden en stilistische zwart-wit foto’s. Zelfs de soms wel overdreven redevoeringen van Guillermo waren nog te pruimen tot op een bepaald niveau. Maar het moment dat madame de fotografe zich ontpopt als een Rambo-achtige guerrillastrijdster die zich aardig kan verweren op een voor haar onbekend terrein, verloor de film veel aan geloofwaardigheid. Ik ben er zeker van dat Zoë Bell haar mannetje kan staan als stuntvrouw, maar Avery als verbeten oorlogsfotografe die ineens blijkt heeft van talent in close combat, het hanteren van automatische geweren en tactische gevechtsstrategieën, was wel een brug te ver. In realiteit zou ze die eerste aanvaring met de geschifte Alejo (Tenoch Huerta) niet eens overleven.


Ik hoopte eigenlijk dat dit een broeierige, suspenserijke thriller zou worden, maar kreeg uiteindelijk maar een doorsnee overlevingsfilm te zien. Het deed me soms wat aan “Predator” denken, maar dan zonder een buitenaards wezen. De rij Guillermo-fans worden één voor één op het slachtoffer losgelaten. Het is dan gewoon wachten tot de ultieme (met een belachelijke afloop) clash zich aanbiedt. Het enige nadeel dat dit alles plaatsvond in de brousse, is het feit dat het zich merendeel afspeelt in de duisternis, waardoor het soms wat moeilijk te volgen is. De acteerprestaties zijn evenredig met het niveau van de film zelf. Als er dan toch iets is wat er torenhoog erboven uitsteeg, dan is het wel de soundtrack. De muzikale begeleiding is meestal niet iets waar ik op let, maar deze keer werd ik toch verrast door de onheilspellende muziek vol niet alledaagse geluiden. Onheilspellend tijdens spannende momenten en mysterieus tussendoor. Voor mij was de maker van de soundtrack de ster van de film.


Het Verdict 4/10

Links : IMDB
, Moviemeter

Camino (2015) on IMDb
Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, born in 1966 and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien and Filip. I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties :

Een reactie posten