Term Life (2016)


 English HereKorte Inhoud :
Nick is een wanhopige man die wordt opgejaagd. Iedere huurmoordenaar lijkt achter hem aan te zitten. Daarom heeft hij een levensverzekering op zichzelf afgesloten. Als hij komt te overlijden, ontvangt zijn van hem vervreemde dochter een beste som geld. Maar de verzekering treedt pas over 21 dagen in werking. Zal Nick het zo lang kunnen volhouden?

Genre
: Misdaad
Land : VS

Cast
:

Vince Vaughn : Nick Barrow
Hailee Steinfeld : Cate Barrow
Jonathan Banks : Harper

Regisseur : Peter Billingsley


Mijn mening :


“You're a thief, right?
That's what mom said.
You steal stuff, right?
Yeah.
You must really suck at it.”

Term life” is zo’n type film waar ik de volgende dag al heel goed moet over nadenken om me de titel voor de dag te halen. Laat staan dat ik nog iets significants van het inhoudelijke weet. In eerste instantie wou ik eigenlijk niet eens de moeite doen om deze komische misdaadfilm te kijken vanwege de aanwezigheid van Vince Vaughn. Hij is niet bepaald mijn favoriete acteur. Laten we zeggen dat hij me degelijk op de zenuwen werkte in “The internship” en “Wedding crashers”. Maar uiteindelijk moet ik toegeven dat hij best meeviel in deze film. Hij heeft wel niet veel weg van een misdadiger en ik vreesde telkens dat hij weer op de proppen zou komen met iets semi-komisch (wat dan uiteindelijk niet echt grappig is), maar gelukkig bleef ik daarvan gespaard. Er werden ook nog enkele bekende acteurs aangeworven, ook al kregen ze betekenisloze rollen toegewezen.


Nick Barrow (Vince Vaughn) is niet dat soort misdadiger die zich steeds middenin criminele activiteiten bevindt, maar eerder de misdadiger die steeds langs de zijlijn toeschouwt. Hij construeert overvallen en inbraken. Kortom, hij observeert het doelwit, werkt de planning uit (compleet met elektrische schema’s, codes en timing) en verkoopt dit dan aan de hoogste bieder. Als dan de overval verkeerd afloopt waarbij de uitvoerende criminelen worden geëlimineerd en de buit verdwijnt, is het tijd voor Nick om zich zo snel mogelijk uit de voeten te maken. Eén van de vermoorde criminelen blijkt de zoon te zijn van Victor Fuentes (Jordi Molla) , de big chief van een Mexicaanse drugskartel. Voeg er dan nog een bende corrupte smerissen aan toe en je begrijpt dan wel dat Nick inderdaad diep in de stront zit. Het enige waar hij zich zorgen over maakt is zijn dochter Cate (Hailee Steinfeld), waar hij al jaren geen contact meer mee heeft en alleen een verzameling in het geniep gemaakte foto’s in een schoenendoos heeft zitten. Een afgesloten levensverzekering brengt soelaas. Het enige waar hij voor moet zorgen is dat hij het drie weken kan uithouden met zijn opstandige dochter.


Zoals ik al eerder vermelde, doen er nog een hele resem bekende acteurs mee in deze door genres overwoekerde film. JonChefFavreau zien we denk ik zo’n 3 minuten in de film. JonathanBreaking BadBanks speelt één van de meest interessante rollen. Een soort uitgerangeerde misdadiger die zo goedmoedig is om Nick op weg te helpen en te voorzien van inside informatie. Als er eentje is die de meest grappige dialogen heeft, dan is hij het wel. De meest geslaagde vertolking is weggelegd voor Bill Paxton. Een perfect portret van een corrupte agent die er alles aan doet om niet door “Internal affaires” te worden veroordeeld. Zelfs als hij zich tegen zijn partners in crime moet keren.


Term Life” is gewoonweg een doorsnee actiefilm met een deel geforceerde komedie. En tenslotte sleurt men er ook nog eens een melig familiedrama bij. Het type familiefilm over een scheefgegroeide vader-dochter relatie. Bij aanvang loopt de tiener dochter er steeds pissig bij, onderwijl allerlei verwensingen naar hoofd van de immer afwezige vader slingerend. Verwacht je dus aan enkele gênante momenten voor Nick die als verantwoorde en zorgzame vader terug de brokken tracht te lijmen. De uiteindelijke afloop kan je natuurlijk op je sokken voorspellen. Deze onbeduidende film verstikt zichzelf dankzij de mengelmoes aan genres, waardoor men eigenlijk nooit ten volle beseft welke richting het nu zal uitgaan. En als een belachelijk kapsel de meeste aandacht krijgt van filmliefhebbers, is dit sowieso al geen goed teken.Het Verdict 4/10

Links : IMDB
, Moviemeter

Term Life (2016) on IMDb

Geen opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Blogger.