Backtrack (2015)


Korte Inhoud :  English Here
Peter Bower (Adrien Brody) is de gekwelde ziel wiens leven een lijdensweg werd na het dodelijke ongeval van zijn dochter. Met behulp van collega en vriend Duncan Stewart (Sam “Jurassic Park” Neill) tracht hij terug zin aan zijn leven te geven. Als hij echter tot het besef komt dat zijn beperkt aantal patiënten niet bepaald overlopen van levensvreugde (letterlijk en figuurlijk), leidt dit tot een speurtocht naar de oorzaak van een schuldgevoel waarmee hij opgezadeld werd sinds zijn jeugd. Hij keert terug naar zijn geboortedorp om een tragisch ongeluk uit zijn verleden te onderzoeken. En dit vanwege de connectie die zijn huidige patiënten vertonen met dit tijdstip.

Genre
: Mysterie
Land : Australie/UK

Cast
:

Adrien Brody : Peter Bower
Sam Neill : Duncan Stewart
George Shevtsov : William Bower

Regisseur : Michael Petroni


Mijn mening : 

“Pete … I'm here to help you.
I really appreciate it. At least you're still alive to help me.”

Adrien Brody slaagde er niet echt in om na het binnenrijven van een Oscar voor zijn hoofdrol in “The Pianist” hetzelfde niveau aan te houden. Zijn bijdrage aan “King Kong” en “Splice” was nog aanvaardbaar. Maar zijn medewerking aan de in mijn ogen toch wel erg beroerde film “American Heist” was toch wel een dieptepunt in Brody’s carrière. Was deze veelbelovende acteur nu al op weg om een soort Willis of Cage reputatie te krijgen? Het lijkt er wel een beetje op. Zeker nadat ik “Backtrack” te zien kreeg. Deze psychologische thriller is zeker geen slechte film en ziet er film technisch ook behoorlijk uit. Indrukwekkend kan je het echter niet noemen en gelijksoortige films zijn al veelvuldig gemaakt. Een vergelijking met “The Sixth sense” is redelijk snel gemaakt (een film uit de hoogdagen van Bruce Willis). Gelukkig mocht Brody zijn gelaatsuitdrukking uit “American Heist” gedeeltelijk behouden. Verwacht je dus aan getormenteerde blikken bij deze psychisch gekraakte en door verdriet overmande psycholoog wiens kabinet overspoeld wordt door vreemdsoortig patiënten.


Echt horror kan je deze film nauwelijks noemen. Er is omzeggens geen enkel angstaanjagend moment. Er hangt over het algemeen wel een enge sfeer en er zijn pogingen om schrikmomenten te voorzien, maar uiteindelijk valt het nogal tegen. Het is verre van origineel en het onderwerp werd reeds veelvuldig gebruikt in andere films. Net zoals in “The Babadook” staat een rouwproces centraal en wordt de psychologische impact op iemands psyché ontleed. Het grote probleem is deze film te catalogiseren in één welbepaald genre. Is het nu een psychologische thriller? Of een typisch spookverhaal? Of kan je het bestempelen als een ouderwets moordmysterie? Dat er lijken uit de kast zullen vallen, is zowel letterlijk als figuurlijk het geval.


Backtrack” is niet bepaald een film die een grote indruk zal nalaten, maar echt slecht is het nu ook weer niet. En dit vooral door het overtuigende acteerwerk van Brody. Het is geen hoogstaande filmkunst maar het is wel geschikt om een druilerige zondag door te komen. Ook al is het plot een tikkeltje te voorspelbaar. Spijtig genoeg is het ook één van die vele films waar je naderhand niets meer over weet.


Het Verdict 5/10

Links : IMDB
, Moviemeter

Backtrack (2015) on IMDb
Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, born in 1966 and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien and Filip. I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties :

Een reactie posten