They found hell (2015)

 English Here
Korte Inhoud :
Wanneer een groep getalenteerde studenten geheime teleportatie-experimenten uitvoert, openen ze per ongeluk een poort naar een andere dimensie. De studenten komen vast te zitten in deze dimensie en worden één voor één opgejaagd, gemarteld en vermoord door de wezens die er rondwaren.

Genre
: Horror/SF
Land : VS

Cast
:

Kabby Borders : Ava
Mirela Burke : Lucia
Hunter Canedy : Ward

Regisseur : Nick Lyon


Mijn mening 

"Abandon all hope, all ye who enter here."

They found hell” is geen cryptische of symbolische filmtitel. Het is gewoon letterlijk waar een groep studenten terechtkomt in deze uit de jaren 80 aanvoelende Science Fiction-horror. Na tien minuten besef je wel dat dit geen spectaculaire release is voor in de grote filmzalen. Een film geschikt voor het SyFy https://www.amazon.com/gp/product/B00XOXC2ZG/ref=as_li_tl?ie=UTF8&camp=1789&creative=9325&creativeASIN=B00XOXC2ZG&linkCode=as2&tag=moviefreak0d-20&linkId=466249853429756c7e6ec54b6452ebe6kanaal. Niet alleen omdat het onzinnigheden bevat of door de ietwat gedateerde speciale effecten, maar ook door het armzalig acteren. Maar ondanks deze tekortkomingen slaagde ik er toch in om de hele film uit te zitten.


Het meest opvallende is de enorm korte intro. Nadat enkele kraters verschijnen in het nieuws (geen flauw idee hoe die daar terechtkwamen en je moet ook geen verklaring verwachten) reppen een groepje jongeren zich naar hun school-labo om een soort experiment met een teleporteermachine te hervatten. Voor ze het weten is er nogmaals een vlammende krater (erbarmelijk slechte effecten trouwens) en wordt bijna de hele bende het duivelse gat ingezogen. Het gebrek aan enige uitleg over de aard en bedoeling van het experiment zorgt voor de eerste irritatie. Blijkbaar is het ontbreken hiervan noodzakelijk zodanig dat de tieners daar verzeilen waar het allemaal om draait. En dat is de hel.

 
Duivelse intro, kan je dus wel zeggen. En dat het de hel is waar ze terecht zijn gekomen, wordt in de dialoog tussen de groepsleden telkens weer benadrukt. Tweede irritatie moment. Het werd me toch eventjes teveel toen ik voor de zoveelste keer de volgende dubbelzinnige uitspraken moest aanhoren : “What the hell?”, “Where the hell are we?”, “What the hell happened?” and “It's hot as hell down here.” . Ook voor de duizendste keer iemand horen roepen voor hulp terwijl ze ondertussen toch wel beseften dat het niet echt snugger was om in dit oord luidkeels te schreeuwen, begon op mijn zenuwen te werken. En de “oh my God” uitspraken waren niet bij te houden. Hoopten ze op die manier hulp te krijgen van de tegenpartij? Het was overduidelijk dat ze in de hel terechtgekomen zijn. Dit was zo klaar als een klontje nadat ze een Latijnse spreuk ontcijferden die boven een houten poort geschreven stond : “Omens relinquite spes, o vos intrantes”. Een quote van Dante die uiteindelijk ook nog eens verkeerd gespeld werd.En toch waren er ook enkele positieve punten te vinden in deze middelmatige film. Zo vond ik het decor op bepaalde momenten erg geslaagd. Een chaotisch en angstaanjagend oord waar de slachtoffers geconfronteerd werden met hun eigen angsten. Ook kwamen ze terecht op verschillende plekken, wat dan weer voer was voor verschillende invalshoeken. Ik kreeg een echt “Dungeon Keeper” gevoel bij dit alles. En vooral de demonisch en weerzinwekkend uitziende “collector” die een gammele kar vol rottende kadavers voorttrok, was schitterend. Ook de veerman die voor een eventuele uitweg kon zorgen (mits betaling) zag er nogal spookachtig uit. Sommige scenes waren vergelijkbaar met die uit andere befaamde films zoals “Evil dead” en “Saw”. Verwacht je ook aan enkele gore fragmenten (die dan weer schromelijk overdreven waren).


Zoals een echte B-film past, waren de vertolkingen gewoonweg middelmatig en bij momenten echt irritant. Grotendeels waren het allemaal onbekende acteurs. En de uiteindelijke ontknoping lag in de lijn van de gehele film. Ook alweer onbegrijpelijk en onverklaard. Misschien was het niet het allerbeste op SF/horror gebied, maar ik heb al veel erger gezien.


Het Verdict 5/10

Links : IMDB
, Moviemeter

They Found Hell (TV Movie 2015) on IMDb
Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, born in 1966 and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien and Filip. I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties :

Een reactie posten