Freaks of Nature (2015)


Korte Inhoud
:
 English Here
In de stad Dillford hebben mensen, vampiers en zombies vreemd genoeg in harmonie samengeleefd, zij het met duidelijke verschillen in klassen. Op de maatschappelijke ladder staan de vampiers aan top, de mensen in het midden en de zombies onderaan. Maar wanneer er iets onverwachts gebeurt, breekt er chaos uit in het eens zo rustige stadje, wat resulteert in een strijd tussen de verschillende klassen.

Genre : Horror/Komedie
Land : VS

Cast : 
Nicholas Braun : Dag
Mackenzie Davis : Petra
Josh Fadem : Ned

Regisseur : Robbie PickeringMijn mening 

“I think I'm having brain withdrawals.”

https://www.amazon.com/gp/product/B00XOXC2ZG/ref=as_li_tl?ie=UTF8&camp=1789&creative=9325&creativeASIN=B00XOXC2ZG&linkCode=as2&tag=moviefreak0d-20&linkId=466249853429756c7e6ec54b6452ebe6 Compleet hilarisch. Dat is mijn gevoel over “Freaks of nature”. Waar ik eerst vreesde voor de zoveelste tiener-highschool-film, bleek dit eerder een absurde, horror/komedie te zijn. Een soort “Porkies in Zombieland” waarbij zowel vampiers, zombies als een geschifte legertje ruimtewezens de revue passeren. Dat de gekende types van scholieren weeral werden gebruikt, was wel te verwachten. Zo is er de coole scholier Dag (Nicholas Braun) die zijn oude kameraad Ned (Josh Fadem) heeft laten vallen omdat deze nogal sullig overkomt. Natuurlijk is hij smoorverliefd op het buurmeisje Lorelei (Vanessa Hudgens), die er enorm smakelijk uitziet, maar dit is uiteindelijk een onmogelijke liefde daar ze een koppeltje vormt met de plaatselijke sport-jock. En last but not least is er ook nog het zielige meisje Petra (Mackenzie Davis) die door iedereen werd gepest. Op het moment dat dit concept duidelijk werd, zuchtte ik al eens geïrriteerd. Maar toen de zombie gemeenschap massaal van een schoolbus afstapte en op de gekende manier de school binnen strompelde en een macho vampier Petra tracht te verleiden, werd het al duidelijk dat dit wel eens een vermakelijke film zou kunnen worden.


En vermakelijk was het inderdaad. Zelf ben ik nogal een moeilijke als het over komedie en humor gaat. Het gebeurd maar zelden dat ik spontaan begin te lachen met een film. Meestal blijft het bij wat gedempt gegrinnik en een bescheiden glimlach. Maar hier moest toch wel af en toe smakelijk over lachen. Vooral de zombie gemeenschap was bij momenten hilarisch. Na de buitenaardse invasie begon elke bevolkingsgroep de anderen te beschuldigen en te verdenken van een complot. Het resultaat waren volksvergaderingen om op te roepen tot acties. Nodeloos te zeggen dat die van de zombie gemeenschap de meest bedaarde en ingetogen vergadering was en uiterst grappig overkwam. Het principe van de verschillende bevolkingsklassen en het duidelijk klassenverschil is er grappig in verwerkt. Dat door een inmenging van een derde partij deze groepen zich tegen elkaar keren, is een gekend patroon. Alleen verloopt de confrontatie hier redelijk bloederig met als resultaat een reusachtig spetterfestijn (waarbij het soms wel moeilijk is om te onderscheiden wie nu wie aanvalt) en aardig wat afgerukte ledematen.


Misschien ben ik wel een beetje te enthousiast over deze horror/komedie, want op de keper beschouwd is het eigenlijk een redelijk eenvoudig verhaal zonder al te veel verassingen en ingewikkelde verhaallijnen. Het is een allegaartje van genres dat men door elkaar heeft geklutst. Ze hebben het nogal luchtig en zeker kluchtig gehouden. Het lijkt soms wel op een horror slapstick. Het horror gedeelte mag je dan wel met een dikke korrel zout nemen, want echt griezelen zal je niet met deze film. De uitwerking laat alleen op het gebied van de ruimtemannetjes een beetje te wensen over. Dat zag er echt ouderwets uit. De vampiers lijken wel precies op de creaties die in de “ Twilight” -saga verschenen. Het was vooral de zombie meute dat er subliem uitzag. Hier hebben de make-up artiesten echt hun fantasie ten volle gebruikt.


Dat “Freaks of nature” een echte B-film is (en ook alleen op beperkte schaal in de zalen heeft gespeeld) is er wel aan te zien. Normaal gezien is dan het acteren meestal ook van twijfelachtig niveau. Maar dat valt wel reuze mee hier. Ik veronderstel dat de acteurs in deze film er enorm veel plezier aan hebben gehad. Dat is soms dan ook wel duidelijk te merken. De meest hilarische vertolking is die van Josh Fadem. De intelligente nerd die een subliem idee had om eindelijk verlost te zijn van alle beslommeringen en piekermomenten. Zijn mimiek en manier van handelen zijn soms wel enorm grappig. En de persiflages op gekende films zijn overduidelijk te herkennen. En als laatste de totaal geschifte ouders van Dag. Eventjes dacht ik dat het Adam Sandler was die de rol van vader speelde. Dat zou dan één van de eerste rollen zijn die ik apprecieerde. Het grootste minpunt was echter de ontknoping van het hele verhaal. Te belachelijk voor woorden. Maar misschien dermate belachelijk dat het toch nog enigszins grappig overkomt. Ik ben er zeker van dat de meeste deze film snel zullen vergeten. Maar als tussendoortje was dit toch te pruimen, ook al was er een overaanbod aan horrorfiguren.


Het Verdict 6/10

Links : IMDB
, Moviemeter

Freaks of Nature (2015) on IMDb
Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, born in 1966 and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien and Filip. I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties :

Een reactie posten