I am wrath (2016)

 English HereSummary 
Stanley Hill is een werkloze ingenieur die getuige is van de moord op zijn vrouw Vivian, die door een bende gangsters in een garage werd aangevallen. Stanley wordt verteerd door schuldgevoelens en achtervolgd door het beeld van zijn stervende vrouw. Wanneer rechercheur Gibson er niet in slaagt om de daders te berechten, wendt Stanley zich tot zijn oude vriend Dennis en besluit hij om het heft in eigen handen te nemen.

Genre : Actie
Land : VS

Cast : 
John Travolta : Stanley
Christopher Meloni : Dennis
Amanda Schull : Abbie

Regisseur : Chuck Russell


Mijn mening

“What could be worse than the man who killed my wife walks out of here like it’s a joke!”

Liam Neeson schitterde in de “Taken” trilogie. Denzel Washington deed het in “The Equalizer”. Keanu Reeves in “John Wick”. En nu mag John Travolta zichzelf bewijzen in “I am wrath”. De vier heren hebben de volgende eigenschappen gemeen : ze zijn allen voorbij de 50 (Neeson, Travolta en Washington al voorbij de 60), hebben een respectabele carrière achter de rug en zien er voor hun leeftijd nog viriel genoeg uit. De vier grepen hun kans om te tonen dat ze nog in staat zijn om een fysiek zware en actierijke rol tot een goed einde te brengen. En is dan zo’n wraakfilm, vol beheerst koelbloedig ingrijpen en onbewogen afmaken van irritant in de weg lopende boefjes, niet het geschiktst hiervoor? Ik begin zelfs te geloven dat dit een midlife bucket-list item is van elke oudere Hollywoodster. Je moet er alleen niet in overdrijven zoals Bruce Willis! Maar dat is naast de kwestie.


Travolta dus als de self-made wraakengel Stanley die in actie schiet, samen met zijn oud-collega Dennis (Christopher Meloni), op het moment dat zijn vrouw Vivian (Rebecca De Mornay) door zinloos geweld om het leven komt. De dader van dit feit dat zich afspeelde in een ondergrondse garage wordt opgepakt, herkend door Travolta en vervolgens terug vrijgelaten. Tijd om het recht in eigen handen te nemen. Stanley plant zijn elleboog in een flinterdunne muur in zijn kleerkast, en tovert een goed verborgen zak tevoorschijn, vol speelgoed voor volwassenen. Komt dit niet bekend voor? Yep. Reeves beukte de vloer in zijn kelder aan stukken, om de goed verborgen vuurwapens terug boven te halen.


En dat is wat deze actierijke wraakfilm eigenlijk een beetje de das omdoet. Het is zeker niet barslecht, maar het is ook niet echt uitzonderlijk goed. Het is al ontelbare keren ergens anders getoond. Zelfs de manier van afvuren van een handwapen, heeft veel weg van John Wick. De enige die een beetje entertainment bracht, is Dennis die zichzelf tot kapper gepromoveerd heeft. Een prachtige kapperszaak als dekmantel met in de kelder een volledig arsenaal aan vuurwapens die kunnen getest worden op de (waarschijnlijk geluidsdichte) schietstand. Dat zijn verleden voor staalharde scheenbenen heeft gezorgd kan je achteraf zien, als hij een groepje crimineeltjes met twee vingers in de neus tot moes slaat. Blijkbaar maakten de beide heren deel uit van een speciale eenheid en kan je ze beter te vriend houden. Toch raar dat Stanley, ondanks zijn professioneel verleden, zich zo eenvoudig in de luren laat leggen door zo’n ordinair straatboefje.


Het zou echter oneerlijk zijn om deze “straight to video” volledig met de grond gelijk te maken. Inderdaad hebben we het allemaal al eerder gezien en is het vergelijkbaar met andere films in zijn soort. En ja, je kan zonder al teveel moeite veel betere wraakfilms opsommen. Maar buiten “Criminal Activities” waren al de films waar Travolta zijn medewerking aan verleende van hetzelfde niveau. Geen uitschieters, maar gemiddeld. Zo ook “I am wrath”. Deze film biedt wat je verwacht. Een actievolle wraakfilm vol knok en schietpartijen. Het duo Stanley en Dennis was bij momenten redelijk humoristisch en telkens Meloni in beeld verscheen, werd het interessanter. Ligt dit aan Travolta of Meloni? Geen flauw idee, maar vergeleken met wat Meloni deed in “Small Time” is dit toch een aangename verrassing. Ik hoop dat Travolta me volgend jaar zal verrassen in “The life and death of John Gotti”.


Het Verdict 5/10

Links : IMDB
, Moviemeter

I Am Wrath (2016) on IMDb
Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, born in 1966 and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien and Filip. I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties :

Een reactie posten